Wouter Hoeffnagel - 13 september 2024

Enable U neemt Scamander over

Enable U, gespecialiseerd in digitale integratie, neemt in samenwerking met Vortex Capital Partners de overname van de speler op het gebied van digitale informatievoorziening Scamander over. Met deze strategische overname bundelen beide bedrijven hun krachten, met als doel organisaties beter te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Enable U neemt Scamander over image

Door de overname ontstaat een gecombineerd aanbod van diensten op het gebied van data-integratie, datamanagement, datamodellering, data-engineering en data-analytics. Enable U helpt organisaties hiermee meer waarde te halen uit hun data en initiatieven zoals datagedreven werken sneller en efficiënter te implementeren.

Completer aanbod voor klanten

Frank Hoekstra, CEO van Enable U, is enthousiast over de overname: “Enable U zorgt al jaren voor de integratie van operationele kernprocessen over verschillende bedrijfsapplicaties en ketenpartners heen. We gaan onze klanten nu ook helpen met datagedreven beleidsvorming: inzicht geven door de data vanuit allerlei bronnen bijeen te brengen. Scamander heeft het beste modelgedreven Data Management Platform op basis van het Gemeentelijk Gegevens Model (GGM) en heeft de mensen en kennis in huis die perfect bij Enable U passen. Samen zijn we de meest complete data- en integratiespecialist van Nederland.”

Gert Jan Kentie, oprichter van Scamander, vult aan: “Bij Scamander helpen we lokale overheden met datagedreven werken, ondersteund door het Scamander Azure cloud-gebaseerde Data Management Platform. Onze klanten willen snel en betrouwbaar gegevens uit verschillende systemen (her)gebruiken voor het krijgen van inzichten. Door onze krachten nu volledig te bundelen met Enable U, versterken we onze dienstverlening met hun bewezen expertise in data integratie. Zo halen onze bestaande en nieuwe klanten nog sneller en betrouwbaarder meerwaarde uit hun data met een toekomstbestendig platform gebaseerd op de Common Ground en standaard informatiemodellen.”

Focus op publieke sector, onderwijs en zorg

De nieuwe onderneming richt zich met name op organisaties in de publieke sector, onderwijs, gezondheidszorg, energie, telecom en finance. Met een gecombineerd team van 160 experts en een uitgebreide reeks diensten is de organisatie goed gepositioneerd om deze sectoren te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Tot de klantenkring behoren bekende Nederlandse (lokale) overheidsinstanties zoals de Gemeente Rotterdam en Gemeente ’s-Hertogenbosch, semi-overheidsinstanties als CAK, RDW en CIBG, onderwijsinstellingen zoals Albeda, Saxion en TU Delft, en commerciële instellingen als VodafoneZiggo.

Op de foto v.l.n.r.: Frank Arts (Enable U), Ronald Kok (Scamander), Frank Hoekstra (Enable U) en Gert-Jan Kentie (Scamander)

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024