Redactie - 13 september 2024

NL Tech Week 2024: Week vol innovatie, inspiratie en samenwerking

BTG blikt terug op NL Tech Week 2024, dat in het teken stond van ‘Building Tech for Society’. De week bracht innovatieve bedrijven, instellingen en sprekers samen. Baanbrekende innovaties op het gebied van satellietcommunicatie, AI, cybersecurity, en duurzame digitalisering stonden centraal.

NL Tech Week 2024: Week vol innovatie, inspiratie en samenwerking image

Petra Claessen, voorzitter van BTG, zegt in een toelichting: “De NL Tech Week toont opnieuw de enorme innovatiekracht van onze sector en onderstreept het belang van samenwerking tussen technologie, digitalisering en de diverse sectoren. Alleen door samen te werken, kunnen we Nederland’s toppositie wereldwijd behouden, het onderwijs beter laten aansluiten op de praktijk en innovatie versnellen. Ik wil onze partners uit de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven hartelijk danken voor hun inzet en bijdrage aan het succes van deze week.”

Diverse innovatieve partijen bezocht

NL Tech Week 2024 is in Almere bij de Green Innovation Hub afgetrapt door Petra Claessen (CEO BTG), wethouder Maaike Veeningen en tech-entrepreneur Danny Frietman. Ook is een bezoek gebracht aan onder meer Hogeschool InHolland in Amsterdam, VDL Mast Solutions in Eindhoven, ESA ESTEC in Noordwijk, Airbus Public Safety & Security in Oegstgeest en de Titaan Den Haag.

Lees de terugblik op NL Tech Week 2024 op de website van BTG.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024