Redactie - 18 september 2024

Copilot vindt zijn weg naar Microsoft 365-oplossingen

Microsoft een aantal nieuwe functionaliteiten aan voor haar AI-omgeving Copilot onder de naam 'Wave 2'. Die moeten vooral het werk in de Office-suite ondersteunen.

Copilot vindt zijn weg naar Microsoft 365-oplossingen image

Copilot bestaat inmiddels 18 maanden en is de AI-tool binnen Microsoft 365 (de Office-tools zoals Word, PowerPoint en Outlook). De tool kan informatie analyseren en samenvatten, maar nu is het tijd voor een volgende fase: de integratie in een aantal Microsoft 365-programma’s.

In Excel gebeurt dat in combinatie met de programmeertaal Python. Je kan een spreadsheet met data laten analyseren door Copilot die er in Python grafieken van maakt. Maar waarbij je ook kan vragen om op basis van die historische data voorspellingen te maken. Maar wie wil kan de Python-code ook handmatig aanpassen.

Narrative Builder

Wie een Powerpoint wil maken kan dat voortaan met ‘Narrative Builder’. Daarbij geef je in een prompt aan waarover je presentatie zal gaan en genereert Copilot verschillende hoofdstukken en onderverdelingen gelinkt aan de vraag of het onderwerp. Die kan je handmatig nog aanpassen of aanvullen. Vervolgens kan je slides op maat van die onderwerpen genereren.

Voor Outlook is er Prioritize my Inbox. Outlook maakt al langer een onderscheid tussen ‘prioriteit’ en ‘overige’, dat wordt nu uitgebreid waarbij je bij mails ook kan lezen waarom ze als belangrijk worden beschouwd en ze sorteren op basis van belangrijkheid.

Copilot Pages zet in op samenwerking. Je kan Copilot vragen om bepaalde info op te zoeken, en vervolgens collega’s taggen om het document verder aan te vullen.

Copilot Studio Builder en Copilot agents in SharePoint

De handigste uitbreiding zit hem mogelijk in Copilot Studio Builder en Copilot agents in SharePoint. Hierbij kan je snel een virtuele assistent bouwen voor bepaalde teams, waarbij je linkt naar een productcatalogus of interne of externe documenten. Copilot analyseert die, waarna een gebruiker vragen kan stellen, bijvoorbeeld rond specifieke eigenschappen van een item. Binnen SharePoint kan je dat linken aan meerdere documenten en mappen om er vervolgens vragen aan te stellen.

In samenwerking met Data News

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024