Wouter Hoeffnagel - 18 september 2024

Salesforce voegt nieuwe Slack-functionaliteiten toe

Salesforce kondigt een reeks nieuwe Slack-functionaliteiten aan. Het bedrijf wil organisaties hiermee in staat stellen om hun bedrijfskennis, gegevens, agenten, apps en automatisering samen te brengen in één AI-gestuurd systeem. De functionaliteiten optimaliseren samenwerking binnen teams en verhogen de productiviteit.

Salesforce voegt nieuwe Slack-functionaliteiten toe image

Nieuw is onder meer Agentforce in Slack. Teams kunnen nu gebruikmaken van een nieuwe gebruikersinterface (UI) voor agenten in Slack. Deze functie stelt gebruikers in staat om met hun data te ‘praten’, inzichten te verkrijgen en specifieke taken uit te voeren direct binnen de conversatie-interface.

AI-Agenten van derden

Slack ondersteunt ook AI-agenten en -assistenten van partners zoals Adobe, Anthropic, Cohere en Perplexity. Deze AI-oplossingen kunnen worden ingezet in de Slack-omgeving.

Nieuw zijn ook Salesforce-kanalen, die CRM-data van Salesforce met gesprekken in Slack-kanalen verbinden. Deze integratie is binnenkort ook in de Salesforce-gebruikersinterface beschikbaar.

AI-functionaliteiten vernieuwd

Slack introduceert ook vernieuwde AI-mogelijkheden, waaronder huddle-notities en geavanceerd zoeken. Het wil teams zo helpen slimmer, sneller en met meer focus te werken.

Diverse kant-en-klare templates, waaronder kanalen, canvassen, lijsten en geautomatiseerde workflows, maken het werk voor elke afdeling efficiënter en productiever.

Efficiënter samenwerken

Onderzoek toont aan dat kantoormedewerkers gemiddeld 41% van hun dag besteden aan taken die zij als weinig waardevol beschouwen, vaak door moeite met het vinden van de benodigde informatie en de overvloed aan apps en datasilo’s. De nieuwe AI-gestuurde functies van Slack bieden een oplossing voor deze problemen door teams een efficiëntere manier van samenwerking te bieden. Bedrijven die gebruik maken van het nieuwe agent-gestuurde werksysteem van Slack kunnen hun productiviteit met 47% verhogen, meldt Salesforce.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024