Witold Kepinski - 18 september 2024

Linux Foundation kondigt OpenSearch Software Foundation aan

Linux Foundation, de non-profitorganisatie die massale innovatie mogelijk maakt via open source, heeft de lancering aangekondigd van de OpenSearch Software Foundation, een community-gedreven initiatief dat OpenSearch en zijn zoeksoftware zal ondersteunen, die door ontwikkelaars over de hele wereld wordt gebruikt om zoek-, analyse-, observatie- en vectordatabasetoepassingen te bouwen. De OpenSearch Software Foundation, gehost door de Linux Foundation, zal samenwerken met community-beheerders en ontwikkelaars, evenals met oprichtende lidorganisaties, om de voortdurende groei van OpenSearch te ondersteunen.

Linux Foundation kondigt OpenSearch Software Foundation aan image

OpenSearch, opgericht in 2021 en voorheen gehost door Amazon Web Services (AWS), heeft meer dan 700 miljoen softwaredownloads en deelname van duizenden bijdragers en meer dan 200 projectbeheerders geregistreerd. Met de lancering van de OpenSearch Software Foundation heeft AWS OpenSearch onder de Linux Foundation gebracht. De OpenSearch Software Foundation zal zich richten op de ondersteuning van OpenSearch, aangezien het door organisaties over de hele wereld wordt geadopteerd om bedrijfskritische workloads te ondersteunen. Als onderdeel van de Linux Foundation-familie van open source-projecten zullen OpenSearch en haar community profiteren van diepgaande bronnen voor programmeren en infrastructuur, zoals trainings- en professionele certificeringsinitiatieven, productdocumentatie, samenwerking tussen ontwikkelaars en release-ondersteuning, en lokale en wereldwijde evenementenprogramma's.

De OpenSearch Software Foundation wordt gelanceerd met steun van de belangrijkste leden AWS, SAP en Uber en de algemene leden Aiven, Aryn, Atlassian, Canonical, DigitalOcean, Eliatra, Graylog, NetApp ® Instaclustr en Portal26. De stichting zal het OpenSearch Project ondersteunen, dat is georganiseerd als een open technisch project binnen de Linux Foundation, onder toezicht van een technisch stuurcomité.

Community

"Vanaf het begin heeft OpenSearch een zeer loyale community van gebruikers, ontwikkelaars en partners bijeengebracht die erkenden dat het project echt moest floreren door open samenwerking met bijdragen van een diverse groep belanghebbenden", aldus Nandini Ramani, Vice President of Search and Cloud Operations bij AWS. "Door OpenSearch over te dragen aan de Linux Foundation, bereiden we het project en de community voor op de volgende groeifase. Met leveranciersonafhankelijk bestuur dat uitnodigt tot meer samenwerking, samen met programmeer- en operationele middelen om de community verder te voeden, kijken we ernaar uit om samen te werken met deze nieuwe stichting om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven profiteren van OpenSearch."

"De Linux Foundation is verheugd om een ​​neutraal thuis te bieden voor open en collaboratieve ontwikkeling rondom open source search en analytics," zei Jim Zemlin, Executive Director van de Linux Foundation. "Search is iets waar we allemaal elke dag op vertrouwen, voor zowel zakelijke als consumentendoeleinden, en we kijken ernaar uit om de OpenSearch-community te ondersteunen en hen te helpen krachtige search- en analyticstools te bieden voor organisaties en individuen over de hele wereld."

De OpenSearch Software Foundation is toegewijd aan het stimuleren van de groei en ontwikkeling van OpenSearch en zijn open source zoek- en analysetools. Om meer te weten te komen over OpenSearch, inclusief hoe u betrokken kunt raken, kunt deelnemen of lid kunt worden van de OpenSearch Software Foundation, bezoek dan de projectwebsite , GitHub en Slack workspace .

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024