Wouter Hoeffnagel - 18 september 2024

Jamf voegt ondersteuning voor nieuwste besturingssystemen van Apple toe

Jamf voegt ondersteuning toe voor Apple's iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, visionOS 2, watchOS 11 en macOS 15 Sequoia, die op maandag 16 september beschikbaar zijn gekomen. Dit als onderdeel van de 'Same Day support' die het bedrijf biedt.

Jamf voegt ondersteuning voor nieuwste besturingssystemen van Apple toe image

Jamf ondersteunt nu de volgende besturingssystemen:

  • macOS Sequoia 15
  • iOS 18
  • iPadOS 18
  • tvOS 18
  • visionOS 2
  • watchOS 11

Apple Intelligence

Een van de belangrijkste nieuwe features is Apple Intelligence, waarvan Apple heeft aangekondigd dat het binnenkort beschikbaar komt. Jamf wil klanten helpen om het volledige potentieel van deze technologie te benutten. Zo ondersteunt het bedrijf mobile device management (MDM)-functies waarmee organisaties kunnen testen hoe Apple Intelligence in hun omgeving past. Hiermee is het mogelijk om Apple Intelligence wel of niet toe te staan op een device.

Automatische deviceregistratie voor Apple Vision Pro

Met Jamf Pro kunnen organisaties Automated Device Enrollment gebruiken om Apple Vision Pro-devices van het bedrijf te registreren in Jamf Pro. Zodra een device wordt aanzet, wordt deze automatisch geregistreerd en geconfigureerd, zonder dat de IT-afdeling of de gebruiker iets hoeft te doen. Zo wordt ook voorkomen dat gebruikers het MDM-profiel van het device verwijderen en kunnen ze gebruik maken van spatial computing, terwijl ze blijven voldoen aan het bedrijfsbeleid.

Admins kunnen in de Setup Assistant van Jamf Pro ervoor kiezen om bepaalde stappen over te slaan. Dit vereenvoudigt de installatie door complexe setupprocessen of de noodzaak om devices opnieuw te registreren in mobile device management-programma’s te beperken. Dit is mogelijk door een aantal opties te configureren in een nieuwe of bestaande PreStage-registratie voor computers of via een configuratieprofiel voor mobiele devices. Daarbij gaat het om:

  • Intelligence (macOS 15 en iOS 18 of hoger)
  • Get Started (macOS 15 of hoger)
  • Voice Selection (iOS 18 of hoger)

Genereren van random MAC-adressen uitschakelen

Computers met macOS 15 kunnen gebruikmaken van een nieuwe Profile Key in Jamf Pro waarmee het genereren van random MAC-adressen voor een draadloos netwerk wordt uitgeschakeld. Voor organisaties die alleen devices met specifieke MAC-adressen op het netwerk toestaan betekent dit meer controle.

Jamf zorgt er al lange tijd voor dat zijn producten compatibel zijn met de nieuwste besturingssystemen van Apple, zodra deze verschijnen. Nu Apple blijft investeren in declaratief device management, doet Jamf hetzelfde. Het inbouwen van meer ondersteuning voor declaratief device management maakt deel uit van deze strategie en helpt Jamf om te investeren in zijn eigen platform. Dat zal binnenkort resulteren in nieuwe aankondigingen.

“Jamf biedt Same Day support op alle nieuwe besturingssystemen die Apple lanceert, zodat onze klanten direct kunnen profiteren van alle nieuwe features, in de wetenschap dat hun beheer- en securityworkflows blijven werken”, zegt John Strosahl, CEO van Jamf. “Of klanten nu hun devices willen upgraden, nieuwe hardware willen aanschaffen of willen experimenteren met de nieuwe functies die Apple biedt, ze kunnen er zeker van zijn dat alle Jamf-producten compatibel zijn en dat we hun security-, beheer- en business doelstellingen blijven ondersteunen.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024