Witold Kepinski - 19 september 2024

HPE ProLiant DL145 Gen11 server voor veeleisende edge workloads

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de lancering aan van de HPE ProLiant DL145 Gen11-server, waarmee organisaties de prestaties van hun meest veeleisende applicaties en workloads aan de edge kunnen verbeteren. De server biedt eenvoudige implementatie en realtime services.

HPE ProLiant DL145 Gen11 server voor veeleisende edge workloads image

De HPE ProLiant DL145 Gen11 is speciaal ontworpen voor uiteenlopende edge-locaties en heeft een compact design dat ideaal is voor omgevingen die hoge prestaties vereisen, zoals ziekenhuizen, winkels, banken en productielijnen. Belangrijke kenmerken zijn onder andere ingebouwde luchtfiltratie voor stoffige ruimtes, een hoge energie-efficiëntie, een trillingsbestendige werking en een stiller geluidsniveau dan datacenter-servers. Dankzij de flexibiliteit van de HPE ProLiant DL145 Gen11 qua locatie kunnen organisaties, zoals retail- en productiebedrijven, hun edge-initiatieven uitvoeren zonder de complexiteit van een server die is ontworpen voor een datacenter in een edge-locatie te moeten gebruiken.

“De HPE ProLiant DL145 is ideaal voor de edge: robuust en compact, met stille akoestiek en energiezuinig, en toch voorzien van veel rekenkracht. Het biedt hoge prestaties, zowel nu als in de toekomst, naarmate de behoeften van onze klanten veranderen,” aldus Krista Satterthwaite, Senior Vice President & General Manager van HPE Compute. “Voor bedrijven met meerdere locaties is het bovendien cruciaal om op afstand servers te kunnen beheren zonder ter plekke IT-experts nodig te hebben. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar helpt bedrijven ook zich te concentreren op hun kernactiviteiten.”

De HPE ProLiant DL145 Gen11 breidt het HPE ProLiant Gen11-portfolio uit, dat ondersteuning biedt voor een breed scala aan applicaties, waaronder voorraadbeheer, prijsbepaling en point of sale. Daarnaast biedt het oplossingen voor edge-specifieke analyses, bedrijfsinformatie, content delivery en AI- en machine learning-workloads. HPE werkt samen met een groeiend ecosysteem van ISV-partners om industriespecifieke oplossingen te leveren, geoptimaliseerd voor edge-scenario's, zoals verliespreventie en video-analyse voor retail, en procesautomatisering, voorspellend onderhoud en toeleveringsketens voor de productie.

Zero-touch implementatie

De HPE ProLiant DL145 Gen11 wordt veilig en efficiënt geïmplementeerd via HPE GreenLake for Compute Ops Management, een cloud-native oplossing voor beheer op afstand. Door de zero-touch implementatiemogelijkheid kunnen organisaties de server naar externe locaties sturen, waar niet-IT-personeel de server eenvoudig en veilig kan installeren, terwijl gecentraliseerde IT-teams op afstand het beheer kunnen uitvoeren.

Een doorbraak voor realtime inzichten aan de edge

De HPE ProLiant DL145 Gen11 vormt een essentieel onderdeel van een hybride strategie, waarbij diensten dichter bij de edge worden gebracht, waar data wordt gegenereerd en beveiliging cruciaal is. Organisaties van elke omvang kunnen dankzij lokale dataverwerking sneller beslissingen nemen, zonder afhankelijk te zijn van een extern datacenter of cloudbronnen. Dit zorgt voor lagere latentie, minder bandbreedtegebruik en lagere kosten voor connectiviteit. Aangedreven door de vierde generatie AMD EPYC 8004-processor met maximaal 64 cores, is de HPE ProLiant DL145 Gen11 buitengewoon krachtig en in staat om complexe bedrijfsapplicaties snel te verwerken en tot 128 virtuele machines te ondersteunen.

Veiligheid blijft een topprioriteit voor organisaties die data verzamelen van gebruikers, apparaten en IoT om innovaties aan de edge te realiseren. HPE blijft compute-workloads beveiligen, door gebruik te maken van unieke beveiligingsinnovaties die beginnen in de fabriek, verankerd zijn in het silicium en versterkt worden in de firmware.

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024