Witold Kepinski - 19 september 2024

Veeam versterkt gegevensbescherming met overname van Alcion

Veeam, een leverancier van oplossingen voor gegevensbescherming, heeft de overname aangekondigd van Alcion, een pionier in AI-gestuurde gegevensbescherming. Deze strategische stap zal de positie van Veeam in het snel veranderende landschap van gegevensbescherming verder verstevigen en klanten verbeterde mogelijkheden bieden.

Veeam versterkt gegevensbescherming met overname van Alcion image

Alcion, opgericht in 2022 door Vaibhav Kamra en Niraj Tolia, is koploper in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om de groeiende dreiging van ransomware en dataverlies in de digitale wereld van vandaag aan te pakken. Door AI te benutten, heeft Alcion een platform gecreëerd dat op intelligente wijze back-ups kan plannen, bedreigingen kan detecteren en data kan beschermen tegen een breed scala aan cyberaanvallen.

"We zijn verheugd om het Alcion-team te verwelkomen in de Veeam-familie ", aldus Anand Eswaran, CEO van Veeam. "Alcion's expertise in AI-gestuurde gegevensbescherming sluit perfect aan bij onze visie op een wereld zonder gegevensverlies. Door de innovatieve technologie van Alcion te combineren met het toonaangevende gegevensbeschermingsplatform van Veeam, leveren we nog meer waarde aan onze klanten en versterken we onze positie in de markt verder. "

AI-mogelijkheden

Dankzij de integratie van de AI-mogelijkheden van Alcion in de Data Cloud van Veeam kunnen klanten:

  • Verbeter de gegevensbescherming: profiteer van geavanceerde AI-gestuurde functies zoals intelligente back-upplanning en bedreigingsdetectie.
  • Verbeter de gegevensbeveiliging: bescherm uzelf tegen ransomware en andere cyberdreigingen met robuuste beschermingsmaatregelen.
  • Vereenvoudig gegevensbeheer: stroomlijn gegevensbeschermingsactiviteiten via intuïtieve interfaces en automatisering.

"We zijn verheugd om de krachten te bundelen met Veeam en bij te dragen aan hun missie om de meest uitgebreide oplossingen voor gegevensbescherming te bieden ", aldus Niraj Tolia, CEO en medeoprichter van Alcion. "Samen zullen we ongeëvenaarde mogelijkheden voor gegevensbescherming leveren aan onze klanten en innovatie in de sector stimuleren. "

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024