Witold Kepinski - 19 september 2024

IBM breidt FinOps aanbod uit met overname van Kubecost

IBM heeft bekendgemaakt dat het Kubecost overneemt, een softwarebedrijf gespecialiseerd in het monitoren en optimaliseren van Kubernetes-kosten. Deze overname versterkt IBM's positie op het gebied van FinOps, een raamwerk dat bedrijven helpt om de waarde van hun cloudinvesteringen te maximaliseren.

IBM breidt FinOps aanbod uit met overname van Kubecost image

Het gebruik van Kubernetes, een open-source platform voor container-orchestratie, groeit explosief. Naarmate bedrijven steeds meer applicaties in containers draaien, wordt het beheren van de bijbehorende kosten een steeds grotere uitdaging. Kubecost biedt hier een oplossing voor door real-time inzicht te geven in de kosten van Kubernetes-clusters.

IBM FinOps Suite uitgebreid

Met de toevoeging van Kubecost aan de IBM FinOps Suite, die eerder dit jaar werd uitgebreid met de overname van Apptio, biedt IBM een compleet pakket aan oplossingen voor cloudkostenbeheer. De suite combineert de kracht van IBM Cloudability, IBM Turbonomic en nu ook Kubecost om bedrijven te helpen:

  • Kosten te verlagen: Door inefficiënties in Kubernetes-clusters te identificeren en te elimineren.
  • Inzicht te krijgen: Door gedetailleerde rapporten over cloudkosten te genereren.
  • Optimalisatie te automatiseren: Door AI-gestuurde aanbevelingen voor kostenbesparing.

Ajay Patel, GM van Apptio en IBM Automation: "De overname van Kubecost is een belangrijke stap voor IBM. Door Kubecost toe te voegen aan onze FinOps Suite, kunnen we onze klanten nog beter helpen om de complexiteit van cloudkosten te beheersen en de waarde van hun cloudinvesteringen te maximaliseren."

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024