Redactie - 21 september 2024

NetApp en AWS bundelen krachten rond AI

NetApp gaat een samenwerking aan met Amazon Web Services (AWS) op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De partijen willen klanten zo ondersteunen met generatie AI, transacties op AWS Marketplace te vereenvoudigen en CloudOps-oplossingen voor AWS-omgevingen te ondersteunen.

NetApp en AWS bundelen krachten rond AI image

De partijen willen samen hun inspanningen rondom generatieve AI versnellen. NetApp bracht onlangs al BlueXP workload factory uit om klanten te helpen ONTAP te verbinden met foundation models (FM's) via Amazon Bedrock en hun on-premises data estate uit te breiden voor het bouwen van generatieve AI-applicaties. Ook publiceerden de partijen referentiearchitectuurrichtlijnen gepublicerd voor klanten om bedrijfseigen data op FSx voor ONTAP te integreren in generatieve AI-pijplijnen met retrieval-augmented generation (RAG) en API's voor Amazon Bedrock.

Instaclustr by NetApp beheert open source vectordatabases, een belangrijk onderdeel voor het leveren van snelle en nauwkeurige resultaten in RAG-architecturen. De nauwe samenwerking tussen AWS en NetApp op het gebied van deze geavanceerde workloads maakt het voor klanten eenvoudiger en sneller om waarde uit hun data te halen met behulp van RAG.

Transacties vereenvoudigen

Ook zetten de partijen in op het vereenvoudigen van transacties op AWS Marketplace, wat moet leiden tot meer aankopen. Ook kunnen klanten eenvoudiger technische proof-of-concepts implementeren om te evalueren hoe NetApp-oplossingen op AWS hun activiteiten kunnen ondersteunen.

Dankzij de investeringen van AWS kan NetApp oplossingen voor kosten- en prestatieoptimalisatie beter positioneren en leveren via de AWS Marketplace.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024