Redactie - 20 september 2024

Cloud Expo 2024: Leading Innovation in IT, Cybersecurity en Cloud

De derde editie van de grootste IT-beurs van Nederland, Cloud Expo, vindt plaats op 4 en 5 december in Expo Houten. Met bijna 200 verschillende exposanten en een compleet vernieuwde plattegrond, laat Cloud Expo 2024 opnieuw zien waarom het de onbetwiste leider is op het gebied van IT-innovatie in Nederland. De beurs heeft zich ontwikkeld tot een platform dat bedrijven helpt om voorop te blijven lopen in een snel veranderende technologische wereld.

Cloud Expo 2024: Leading Innovation in IT, Cybersecurity en Cloud image

Exponentiële groei in bezoekersaantallen

De populariteit van Cloud Expo is duidelijk te zien in de bezoekersaantallen. Waar in 2022 nog 3.000 bezoekers de beurs wisten te vinden, verwelkomde het evenement in 2023 al 6.000 bezoekers. Opvallend is dat maar liefst 48% van de bezoekers bestaat uit eindgebruikers, wat aantoont dat de beurs niet alleen interessant is voor leveranciers en partners, maar ook voor bedrijven die actief op zoek zijn naar oplossingen voor hun IT-uitdagingen.

Leading Innovation in cruciale thema’s

Met het thema “Leading Innovation” zet Cloud Expo 2024 de belangrijkste ontwikkelingen in de IT-sector centraal. De focus ligt op vijf cruciale gebieden: Cloud, Cyber Security, Datacenter, AI & Big Data, en Unified Communication.

De exponentiële groei van data, de toenemende behoefte aan veilige opslag en beheer, en de strenge eisen van de nieuwe Europese richtlijn NIS2 vereisen een vernieuwende aanpak van bedrijven. Cybersecurity en datacenteroplossingen zijn essentieel om aan deze groeiende vraag te voldoen, terwijl AI-technologieën de manier waarop bedrijven opereren drastisch veranderen.

Cloud Expo biedt een platform waar bedrijven niet alleen kunnen kennismaken met de nieuwste technologieën, maar ook kunnen leren hoe ze deze innovaties op een veilige en efficiënte manier kunnen implementeren. De beurs is dé plek om inspiratie op te doen en concrete stappen te zetten in de digitale transformatie.

Veelzijdige exposanten en sessies

Een diverse groep exposanten, waaronder Microsoft, Nvidia, Fortinet, Dell Technologies, Lenovo, Arrow, Veeam, Juniper Networks, SoftwareOne, Crowdstrike, Axians en AllCloud zal wederom aanwezig zijn om hun nieuwste oplossingen te presenteren.

Dit jaar maken ook nieuwe exposanten hun opwachting, waaronder Cisco, Copaco Cloud, Ingram Micro, Omnissa, VMware, Enreach, Arctic Wolf, Equinix, Arista Networks en vele anderen. Meer informatie over Cloud Expo 2024 is hier beschikbaar. 

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024