Witold Kepinski - 24 september 2024

HP lanceert nieuwe AI PC devices, GPU en video toepassingen

HP kondigt tijdens HP Imagine event in zijn hoofdkantoor in Palo Alto (VS) de nieuwste innovaties aan, waaronder next-gen AI pc's, AI-enabled videoconferencing oplossingen en een schaalbare GPU performance sharing oplossing voor AI-ontwikkelaars - allemaal ontworpen om de toekomst van werk te verbeteren. “HP is enorm ambitieus in het streven om de manier waarop mensen werken te hervormen, groei te stimuleren, creativiteit te stimuleren en grenzeloze innovatie te verwezenlijken”, zegt Alex Cho, President of Personal Systems bij HP Inc. “We brengen AI tot leven en leveren krachtige nieuwe ervaringen via onze next-gen AI pc's, geavanceerde audio- en video-oplossingen en innovatieve AI-ontwikkelplatform.”

HP lanceert nieuwe AI PC devices, GPU en video toepassingen image

De manier waarop mensen werken en zich ontspannen veranderen

AI verandert de manier waarop mensen zich voelen over werk. Volgens de HP Work Relationship Index van 2024 gelooft 68% van de kenniswerkers dat AI nieuwe mogelijkheden creëert om plezier aan het werk te beleven en gelooft 73% dat AI hun werk makkelijker maakt. Medewerkers die AI gebruiken zijn 11 punten gelukkiger met hun relatie met het werk dan hun collega's die dat niet doen, aldus het onderzoek. HP speelt daarop in met nieuwe AI gebaseerde PC devices en videoconferencing toepassingen

De OmniBook Ultra Flip

De HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC is ontworpen voor freelancers en ontwerpers en is HP's eerste next-gen AI PC 2-in-1 laptop. Hij combineert stijl, prestaties en flexibiliteit voor de perfecte AI-creatie-ervaring, aldus de techgigant.

Het device levert volgens HP het volgende:

  • Ontworpen om te inspireren: Creëer, bewerk en schets op een ultradunne oplossing die eenvoudig schakelt tussen laptop-, tablet- en tentmodus. Het 3K OLED-scherm biedt een meeslepende visuele ervaring om creatieve ontwerpen te tekenen of te beoordelen. Personaliseer het maken van content op 's werelds eerste next-gen AI convertible PC met inkten en een haptisch touchpad. Werk glashelder samen met anderen met de 9 MP AI-camera en Poly Audio.
  • Kracht en prestaties: Ontwerpers die onderweg zijn kunnen vol probleemloos creëren op een apparaat dat is ontworpen om koel en stil te zijn - maar toch krachtig. De OmniBook Ultra Flip maakt gebruik van de Intel Core Ultra-processor (Series 2) met een speciale AI-engine, waardoor de batterij tot 20 uur meegaat (lokale video afspelen) voor een soepele creatie-ervaring.
  • Beveiliging op basis van AI: HP Wolf Security voor consumenten bevat een unieke security-chip en een zelfherstellende pc-kern voor beveiliging op professioneel niveau, die gegevens veilig houdt en beschermt tegen cyberbedreigingen. McAfee Smart AI Deepfake Detector detecteert door AI gegenereerde audio om gebruikers te waarschuwen voor mogelijke fraude of verkeerde informatie.
  • Duurzaamheid met visie op toekomst: HP blijft zich inzetten om de impact op het milieu te verminderen en de energie-efficiëntie te optimaliseren. De OmniBook Ultra Flip is gemaakt van 90% gerecycled metaal, 50% post-consumer gerecycled plastic en heeft een EPEAT Gold met Climate+ en ENERGY STAR gecertificeerd ontwerp.

De HP EliteBook X

De HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC stelt tech experts en business consultants in staat om intensieve workflows lokaal en in de cloud het hoofd te bieden en levert ultieme kracht, prestaties en beveiliging zodat werknemers prioriteit kunnen geven aan wat ze leuk vinden, terwijl AI voor de rest zorgt. 

Als eerste EliteBook X in HP's commerciële PC line-up, biedt dit apparaat:

  • Productiviteit: Voor gebruikers die high-performance computing nodig hebben voor het maken van content, data-analyse en AI-gedreven applicaties, ontwikkelde HP een geheugenarchitectuur met een indrukwekkende 8000 Mbps op 64 GB LPDDR5x RAM voor snelle AI-verwerking. De pc maakt ook gebruik van een AMD Ryzen PRO-processor van de volgende generatie die tot 55 TOPS NPU-prestaties voor veeleisende workloads mogelijk maakt. HP Smart Sense in combinatie met 40 W Thermal Design Power (TDP) en dubbele turbo high density ventilatoren zorgen voor een snelle respons met koele en stille prestaties.
  • Intuïtieve samenwerking: Houd vergaderingen vanaf elke locatie en kom authentiek voor de dag met de nieuwe AI-verbeterde camerasensor van het apparaat voor nauwkeurigere aanwezigheidsdetectie en zelfdimmende functies. Audio tuning door Poly Studio zorgt voor kristalheldere vergaderervaringen met AI-ruisonderdrukking en HP Dynamic Voice Leveling om de spraakhelderheid te optimaliseren.
  • Cyberecurity verbeterd door AI: 's Werelds veiligste next-gen AI PC en de eerste next-gen AI PC met quantum hack bescherming beschermt de meest gevoelige gegevens zonder in te leveren op prestaties. Wolf Security draagt processorintensieve beveiligingstaken over aan de NPU om de CPU te sparen voor productiviteit gedurende de hele dag. HP's Endpoint Security Controller maakt het apparaat klaar voor de toekomst tegen veranderende bedreigingen, en er zijn opzettelijke functies ingebouwd in het apparaat, waaronder kijkerdetectie die gebruikmaakt van een AI-gestuurde webscamsensor om gebruikers te waarschuwen wanneer nieuwsgierige blikken worden gedetecteerd en het scherm indien nodig automatisch onscherp te maken.
  • Duurzame innovaties: Als onderdeel van HP'sduurzame pc-portfolio is het apparaat op verantwoorde wijze gemaakt, met een warmteplaat die is gemaakt van ten minste 50% gerecycled koper en randen die ten minste 20% gerecyclede bakolie bevatten.

HP AI Companion & Poly Camera Pro

HP's next-gen AI pc's zijn uitgerust met AI Companion en Poly Camera Pro, die de gebruikerservaring personaliseren en optimaliseren voor meer productiviteit en samenwerking.

  • Intuïtieve interactie: AI Companion gebruikt generatieve AI om mensen te helpen privébestanden te analyseren en informatie te ontdekken om content te verfijnen en te creëren of snel en nauwkeurig te reageren op belangrijke taken. De Perform assistent helpt gebruikers bij het optimaliseren van pc-prestaties, het aanpassen van instellingen en het oplossen van problemen met HP producten.
  • Helder samenwerken: Poly Camera Pro maakt gebruik van de NPU om webcamfuncties zoals Spotlight en Background Blur & Replace aan te sturen om de CPU-prestaties efficiënter te houden met behoud van de levensduur van de batterij.

HP OmniBook Ultra Flip 14-inch Next-Gen AI PC HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC

Organisaties helpen AI te ontwikkelen

Toegang tot GPU's is vaak een schaars goed voor de meest waardevolle mensen in een bedrijf, data scientists en AI-ontwikkelaars. Terwijl AI workloads exponentieel groeien, gelooft 81% van de data scientists dat AI hun werk meer voldoening geeft aldus de HP Work Relationship Index van 2024. Z by HP Boost lost de schaarste op door het GPU-gebruik te maximaliseren om veilige, schaalbare en on-demand prestaties te leveren om te voldoen aan de toenemende AI-eisen, de productiviteit te verbeteren en de ontwikkeling te versnellen, aldus HP.

Z by HP Boost is een oplossing die volgens HP een voortuitgang teweegbrengt in het delen van GPU's tussen HP AI workstations:

  • On-demand prestaties: Biedt onmiddellijke toegang tot GPU resources, met de flexibiliteit die nodig is om complexe berekeningen uit te voeren en grote datasets te beheren.
  • Bedrijfsoptimalisatie: Biedt organisaties een efficiëntere manier om hun GPU-resources toe te wijzen en volledig te benutten, waardoor ze minder afhankelijk zijn van dure cloud-diensten en hun productiviteit kunnen verhogen.

Zowel Z by HP Boost als de Z by HP Gen AI Lab oplossingen breiden HP's AI creation center verder uit als de meest uitgebreide workstationoplossing voor AI-ontwikkeling. Het Z by HP Gen AI Lab biedt een ingebouwde vertrouwenslaag voor de ontwikkeling van large language models (LLM) om bias te detecteren en te corrigeren. Met gestroomlijnd databeheer, gestandaardiseerde tools en integratie van vertrouwen maximaliseert HP's AI creation center de efficiëntie en impact van waardevolle AI.

Z by HP Boost

De werkomgeving veranderen

Mensen werken gedurende de werkdag op verschillende plaatsen, in een vergaderruimte, achter hun bureau of onderweg. 72% van de kenniswerkers zegt dat het belangrijk is om toegang te hebben tot technologie die het beste past bij hun werkstijl, aldus de HP Work Relationship Index van 2024. HP biedt een reeks producten en oplossingen die het makkelijker maken voor mensen om zo goed mogelijk samen te werken en productief te zijn, zo wordt gemeld op het HP Imagine event.

Poly Studio Video Bars, Poly VideoOS, en Poly Lens

HP breidt AI-integratie uit naar verschillende kamergroottes en samenwerkingsopstellingen. Of het nu gaat om kleine of grote ruimtes, BYOD of appliance-based, Windows of Android, videobar of modulair, HP biedt multi-camera, AI-gestuurde ervaringen voor echte verbinding en verbeterde samenwerking, zo wordt gemeld op het HP Imagine event.

HP's nieuwste toevoegingen aan het breedste portfolio van AI-compatibele videoconferentieoplossingen met meerdere camera's in de branche zijn de Poly Studio X32 en Poly Studio X72 all-in-one videobalken en Poly Studio V32 en Poly Studio V72 premium USB videobalken.

De nieuwste Poly VideoOS 4.4 software brengt nieuwe AI-mogelijkheden naar apparaten die al geïnstalleerd zijn in vergaderruimten. Met de live setup voor Poly DirectorAI Perimeter kunnen IT-beheerders in real-time slimme cameragrenzen configureren, zodat alleen deelnemers in de vergaderruimte worden vastgelegd. Poly NoiseBlockAI v2 maakt gebruik van machine learning technologie en geavanceerde ruisfiltering om galm veroorzaakt door glazen wanden en reflecterende oppervlakken te elimineren.

Poly Labs is een nieuw programma dat klanten toegang biedt tot experimentele functies. VoiceScoreAI is bijvoorbeeld een programmafunctie die de audiokwaliteit in vergaderruimten analyseert en suggesties doet om de algehele ervaring te verbeteren.

HP breidt het Poly Lens cloudbeheerplatform en private cloudinfrastructuur uit met meer aangepaste en veilige opties. Poly Lens Premium bevat geavanceerde functies zoals Remote Room Control voor IT-beheerders om problemen op afstand op te lossen, tijd te besparen en gebruikers in vergaderruimtes te helpen. Poly CloudConnect voor Zoom Rooms biedt deelnemers de flexibiliteit om deel te nemen aan Microsoft Teams-gesprekken vanuit Zoom Rooms met een krachtige interface, ondersteuning voor twee monitoren en het delen van content. Poly PrivateConnect Meeting Control biedt meer flexibiliteit en configuratiemogelijkheden voor klanten in veilige en gecontroleerde video-omgevingen die gebruik maken van de PrivateConnect cloud-infrastructuur.

HP gebruikt ook haar expertise op het gebied van audio, video en computing om videoconferenties naar een hoger niveau te tillen en meer betekenisvolle interacties te creëren. HP werkt samen met Google om Project Starline technologie naar de werkplek te brengen, een baanbrekende communicatieoplossing die geavanceerde AI en 3D imaging gebruikt om een meeslepende ervaring te creëren die verder gaat dan traditionele videogesprekken. Het geeft de deelnemers het gevoel dat ze in dezelfde ruimte zitten en stelt manieren voor om de algehele ervaring te verbeteren. Geïnteresseerden kunnen met voorrang reserveren voor de eerste beschikbare eenheden die in 2025 worden geleverd.

Met vier nieuwe Poly Studio videobalken voor kleine en grote vergaderruimten zegt HP een breed portfolio van AI-enabled, multi-camera capabele videoconferencing oplossingen te bieden

HP werkt samen met Google om Project Starline-technologie naar de werkplek te brengen en zo een communicatieoplossing te bieden in 2025.

Audio- en visuele ervaringen personaliseren

De rol die audio- en visuele technologieën spelen is door AI nog nooit zo belangrijk geweest. 70% van de respondenten van de Work Relationship Index zegt dat het belangrijk is om toegang te hebben tot technologie waarmee iedereen gezien en gehoord kan worden, ongeacht waar ze zich bevinden. En HP's brede portfolio van audio- en visuele oplossingen rust elke omgeving uit om werk en ontspanning boeiender en aangenamer te maken dan ooit tevoren.

HyperX Cloud MIX2

De HyperX Cloud MIX2 tilt flexibiliteit naar een hoger niveau met gepersonaliseerd HyperX Signature Sound. Het over-ear headset ontwerp met zachte oorschelpen van traagschuim en een batterijlevensduur tot 110 uur via Bluetooth biedt de hele dag comfort en kracht die perfect is voor gamen onderweg, muziek of werkgesprekken. Hybride actieve ruisonderdrukking blokkeert afleidingen en de transparantiefunctie houdt gebruikers bewust van de omgeving. Dubbele draadloze opties - 2,4GHz USB-C dongle en Bluetooth 5.3 LE Audio zorgen voor naadloze connectiviteit. Geniet van ultralage latentie voor gaming en snelle activiteiten, met kristalheldere communicatie dankzij AI-geoptimaliseerde microfoons.

HP Series 5 Pro

De nieuwe HP Series 5 Pro monitoren maken productiviteit voor elke werkomgeving mogelijk door grote oppervlakken te bieden voor AI-workflows en hoge verversingssnelheden voor AI-ondersteund ontwerpen en contentcreatie. Met acht modellen, variërend in formaten van 23,8 inch tot 34 inch, zijn de monitoren 's werelds breedste commerciële mainstream monitorserie met 100W USB-C power delivery. Het driezijdige randloze beeldscherm met een micro-edge randontwerp stelt gebruikers in staat om pc's naadloos aan te sluiten, op te laden en van stroom te voorzien via één USB-C kabel voor data en video.

Het Series 5 Pro-portfolio brengt mensen onder in hun werkomgeving en helpt afleiding te beperken met geïntegreerde AI-ruisonderdrukking. Werk zelfverzekerd en veilig samen met de geïntegreerde Poly Studio 5MP pop-up kantelbare webcam, die het apparaat eenvoudig beveiligt met de functie Auto Lock & Awake. Deze functie detecteert de aanwezigheid van de gebruiker om het systeem direct te wekken en dimt of vergrendelt de pc als de gebruiker wegloopt.

HyperX Cloud MIX 2 HP Series 5 Pro Monitoren

______________________________________________________________________________________________________

Prijzen en beschikbaarheid

  • De HP OmniBook Ultra Flip 14 Next-Gen AI PC is beschikbaar vanaf oktober voor 1449 euro
  • De prijs van HP EliteBook X 14-inch Next-Gen AI PC zal bekend gemaakt worden dichter bij de beschikbaarheid van het product
  • De prijs van Z by HP Boost zal bekend gemaakt worden dichter bij de beschikbaarheid van het product
  • Poly Studio X72 is vanaf nu oktober beschikbaar voor 6673,95 euro
  • De prijs van de Poly Studio V72 zal bekend gemaakt worden dichter bij de beschikbaarheid van het product
  • De prijs van Poly Studio X32 zal bekend gemaakt worden dichter bij de beschikbaarheid van het product.
  • De prijs van Poly Studio V32 zal bekend gemaakt worden dichter bij de beschikbaarheid van het product.
  • Poly VideoOS 4.4 is naar verwachting beschikbaar vanaf november.
  • Poly Labs is naar verwachting beschikbaar vanaf november.
  • Poly Lens Premium is naar verwachting beschikbaar vanaf november
  • Poly CloudConnect for Zoom Rooms vanaf nu beschikbaar.
  • Poly PrivateConnect Meeting Control is naar verwachting beschikbaar vanaf november.
  • De HyperX Cloud MIX 2 is naar verwachting beschikbaar vanaf oktober voor 199 euro
  • De prijzen van de HP Series 5 Pro Monitors worden bekend gemaakt dichter bij de beschikbaarheid van het product.
ALSO BW tm 16-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024