Witold Kepinski - 25 september 2024

HP Build Workspace ondersteunt productiviteit in bouwsector

Tijdens het HP Imagine event, het jaarlijkse productinnovatie-evenement dat HP in zijn hoofdkantoor in Palo Alto (VS) organiseert, is de HP Build Workspace toepassing aangekondigd. Dit nieuwe cloud-samenwerkingsplatform brengt alle essentiële belanghebbenden bij complexe bouwprojecten en stedelijke planning samen, waaronder architecten, ontwerpers, aannemers en planners.

HP Build Workspace ondersteunt productiviteit in bouwsector image

Door de complexiteit te vereenvoudigen, de communicatie te verbeteren en handmatige processen tussen kantoor en bouwplaatsen te automatiseren, verkort HP Build Workspace de doorlooptijden van bouwprojecten van drie dagen tot slechts 20 minuten, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp.

Dankzij de naadloze integratie tussen digitale en fysieke workflows, beschikt het HP Build Workspace platform ook over HP Print AI mogelijkheden en kunnen AEC-professionals:

  • Probleemloos bouwplaatsobservaties vast te stellen leggen en te documenteren
  • Technische ontwerpen te digitaliseren met behulp van AI-vectorisatie
  • Plattegronden delen
  • Feedback in real-time mogelijk te maken
  • Automatische veldrapporten te genereren

Plattegronden van bouwplaatsen koppelen met HP SitePrint 3.0

HP Build Workspace combineert drie belangrijke innovaties voor een geïntegreerde, gedigitaliseerde en efficiënte bouwoplossing:

  • HP SitePrint, een robotoplossing die complexe bouwplaatsplattegronden met uiterste precisie afdrukt, waardoor de productiviteit tot wel 10x wordt verhoogd in vergelijking met handmatige plattegrondtechnieken.
  • Het afdrukpunt van de HP SitePrint 3.0 is nu tot 30% sneller, met verbeterde navigatiesnelheid en verbeterde robotische mogelijkheden om de efficiëntie op locatie te vergroten.
  • Daarnaast werkt HP met grote HP SitePrint-klanten aan een Proof-of-Concept om de vlakheid van oppervlakken te controleren, dat tegen 2025 in bepaalde markten beschikbaar zal zijn als abonnementsdienst.

Printervaringen vereenvoudigen

De DesignJet T200/T600 Printer-serie, 2025-editie, is HP’s meest duurzame, intuïtieve en geoptimaliseerde Large Format Printer tot nu toe. Deze biedt een verminderd energieverbruik en minimaliseert plastic afval met meer dan 50% dankzij nieuwe verpakkingen van gegoten vezels. AEC-professionals kunnen digitale plannen eenvoudig op papier afdrukken met behulp van de HP Click Driver voor real-print previews vanuit elke Windows 11-toepassing. Deze functies zijn momenteel in bèta beschikbaar in de VS en Europa.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024