Wouter Hoeffnagel - 27 september 2024

Hero Group dringt complexiteit en beheerlast terug met Nutanix

Hero Group, een internationale voedingsmiddelenproducent, dringt met behulp van de centrale hostinginfrastructuursoftware van Nutanix de complexiteit en beheerlast van hun IT terug. Het bedrijf kan hierdoor beter profiteren van schaalvoordelen.

Hero Group dringt complexiteit en beheerlast terug met Nutanix image

Hero is wereldwijd actief in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Voorheen had elke vestiging een eigen IT-omgeving en -organisatie, waarbij IT vooral lokaal werd beheerd. De grootste uitdaging was om over te schakelen naar een centraal gecoördineerde IT-omgeving. Dit was noodzakelijk vanwege beperkte IT-expertise in kleinere vestigingen, gebrekkige samenwerking tussen de landen en het feit dat IT niet als strategische asset werd beschouwd. Hierdoor verschilden de gebruikte technologieën sterk per land. De nieuwe IT-strategie van Hero richtte zich dan ook op twee kernpunten: ‘focus en integratie van IT-onderdelen’ en ‘gecentraliseerd beheer’.

IT als strategisch speerpunt

Met de nieuwe strategie werd IT niet langer gezien als een kostenpost, maar als een strategische asset, onmisbaar voor de bedrijfsvoering. Hero Nederland had eerder positieve ervaringen opgedaan met Nutanix, wat leidde tot de keuze om Nutanix-clusters te implementeren in de datacenters van Hero Group. Hiermee werd beoogd de beschikbaarheid en flexibiliteit van IT te verbeteren, terwijl kosten en beveiliging centraler en effectiever beheerd konden worden.

Minder complexiteit, meer overzicht Door het centrale beheer van de hostinginfrastructuur en de integratie van verschillende IT-onderdelen, heeft Hero met Nutanix de complexiteit en beheerlast drastisch verminderd. Met Nutanix Prism Pro worden alle Nutanix-clusters centraal beheerd, wat volledige zichtbaarheid biedt over de gehele IT-omgeving. Dit maakt het eenvoudig om de beschikbaarheid te monitoren en zorgt ervoor dat alle vestigingen profiteren van een stabiele en krachtige infrastructuur. Tegelijkertijd behouden lokale IT-teams de flexibiliteit om via self-service hun eigen keuzes te maken.

Minder complexiteit en efficiënter beheer

Sinds de overstap naar Nutanix is de technische complexiteit sterk afgenomen en verloopt het beheer veel efficiënter. Lifecycle patching is eenvoudiger en betrouwbaarder dankzij de Nutanix AHV-hypervisor, terwijl back-up en disaster recovery nu standaard zijn ingebouwd. Bovendien maakt Hero dankzij Nutanix beter gebruik van computing resources, wat leidt tot minder hardware- en energieverbruik, en zo bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van het bedrijf.

Hoewel de migratie naar Nutanix-clusters in de cloud nog in volle gang is, kijkt Hero Group al vooruit naar verdere optimalisatie van hun IT-omgeving. Bas Dijkhuizen, Head of Competence Center Infrastructure bij Hero Group: “Security blijft een belangrijk aandachtspunt. Met microsegmentatie kunnen we op dat vlak nog een slag slaan door netwerksegmenten ook lokaal te beveiligen. We onderzoeken de opties die Nutanix Flow voor netwerk security ons kan bieden. Verder analyseren we Metro Availability voor Nutanix Cloud Clusters. Hiermee kunnen beheerders hypervisorclustertechnologieën uitbreiden naar datacenters. Deze uitgerekte clusterconfiguratie helpt de downtime tijdens ongeplande storingen te minimaliseren.”

Lees hier meer over dit project.

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024