Witold Kepinski - 27 september 2024

Veeam kondigt integratie aan met Palo Alto Networks

Veeam Software, speler op het gebied van dataveerkracht, kondigt een nieuwe integratie aan met Palo Alto Networks, leider op het gebied van cyberbeveiliging. Met deze integratie willen beide partijen hun beveiligingsactiviteiten vereenvoudigen en dataveerkracht voor klanten versterken.

Veeam kondigt integratie aan met Palo Alto Networks image

Deze integratie speelt volgens de twee partners in op de dringende behoefte van organisaties voor een geïntegreerde aanpak voor het beschermen van hun back-ups en het proactief reageren op cyberdreigingen. Deze mogelijkheden worden nu geboden via de nieuwe Veeam Apps en Cortex XSIAM & Cortex XSOAR van Palo Alto Networks. Veeam is de eerste partner van Palo Alto Networks die zelfstandig een data collector, dashboard en rapporten voor Cortex XSIAM ontwerpt en ontwikkelt.

“Cyberdreigingen zijn een realiteit voor elke organisatie. Het vergt teamwork om de strijd tegen ransomware te voeren. We zijn verheugd op de integratie met Palo Alto Networks, zodat klanten meer mogelijkheden hebben om hun dataveerkracht te versterken”, aldus Dave Russell, SVP of Strategy bij Veeam. “Met deze krachtige integratie kunnen onze 550.000 klanten hun back-ups beter beschermen en sneller reageren op cyberaanvallen, waardoor hun beveiliging sterker wordt en snel herstel gegarandeerd is.”

Maar liefst 96% van de ransomware-aanvallen is specifiek gericht op de back-ups van een organisatie, zo blijkt uit het 2024 Veeam Ransomware Trends Report. Deze verontrustende realiteit vormt een grote uitdaging voor IT-managers en beveiligingsexperts. Traditionele tools zorgen alleen maar voor meer werk, bijvoorbeeld door de vele alerts en processen die nog handmatig uitgevoerd moeten worden.

SOC

Met het samenvoegen van hun technologie kunnen Veeam en Palo Alto Networks deze uitdagingen het hoofd bieden en aan de vraag van klanten voldoen. Door het AI-gedreven security operations center (SOC)-platform van Palo Alto Networks te integreren met de herstelmogelijkheden van Veeam, kunnen organisaties cyberaanvallen sneller identificeren en gepast reageren. Dit helpt de veerkracht van hun bedrijfskritische back-upgegevens te waarborgen.

“We zijn verheugd op de samenwerking met Veeam. Door deze integratie kunnen organisaties sneller reageren op dreigingen”, aldus Pamela Cyr, VP of Technical Partnerships bij Palo Alto Networks. “Door de kracht van het AI-gedreven SOC-platform van Palo Alto Networks te combineren met de dataveerkrachtmogelijkheden van Veeam, kunnen we klanten helpen dreigingen te identificeren en erop te reageren. Zo wordt de veerkracht van bedrijfskritische gegevens gewaarborgd. Deze nieuwe integratie toont onze gedeelde toewijding om organisaties te voorzien van tools en technologieën waarmee ze proactief cyberdreigingen kunnen bestrijden en hun beveiliging kunnen versterken.”

API

Veeam en Palo Alto Networks introduceren twee nieuwe apps: een integratie van Veeam-applicaties met Cortex XSIAM en Cortex XSOAR. Deze apps maken gebruik van een bidirectionele API-verbinding om beveiligingsincidenten te bewaken, te detecteren en erop te reageren. De Veeam app met Cortex XSIAM brengt gegevens van Veeam Backup & Replication en Veeam ONE-omgevingen naar Cortex XSIAM. Dit zorgt voor een gecentraliseerd overzicht van data- en back-upbeveiligingsgerelateerde activiteiten. De Veeam app met Cortex XSOAR maakt regelmatige API-query’s mogelijk tegen Veeam Backup & Replication en Veeam ONE, en bewaakt belangrijke events of waarschuwingen. Beide applicaties zijn gratis inbegrepen voor klanten van Veeam Data Platform Advanced en Premium.

Belangrijke voordelen van de integraties van Veeam en Palo Alto Networks zijn:

  • Centraliseer beveiligingsactiviteiten: Verkrijg een beter zicht op alle activiteiten, inclusief de Veeam-omgeving, om dreigingen te stoppen en situationeel overzicht te verbeteren.
  • Configureer eenvoudig kritieke beveiligingssystemen: Vereenvoudig de installatie van de Veeam apps met vooraf geconfigureerde monitorings- en beveiligingsdashboards, voor een efficiënte onboarding.
  • Automatiseer incidentonderzoek en -respons: Voorkom alert fatigue en versnel de incident respons met AI-gestuurde automatisering om realtime responses op potentiële beveiligingsdreigingen in Veeam-omgevingen te leveren.
  • Schaal beveiligingsstrategieën met automatisering en AI: Controleer omgevingen op ondernemingsniveau zonder beveiligingsteams te overladen met waarschuwingen en handmatige processen.
  • Help compliance en wettelijke vereisten te handhaven: Zorg voor efficiënt en effectief incidentbeheer terwijl je voldoet aan recovery time objectives (RTO), recovery point objectives (RPO) en compliance-voorschriften ondersteund met geautomatiseerd ransomware-herstel.

“Veel organisaties hebben meer dan 100 beveiligingsproducten. Dit creëert de noodzakelijke maar ongewenste taak van een cybersecurity systems integrator. Veeam en Palo Alto Networks verlichten die integratielast met hun nieuwe strategische partnership”, aldus Frank Dickson, Group Vice President IDC’s Security & Trust Practice. “De koppeling van de platforms van Palo Alto Networks met de mogelijkheden van Veeam voor dataveerkracht maakt de proactieve identificatie van cyberdreigingen en de centralisatie en automatisering van databewaking en incident respons mogelijk. Hierdoor worden bedrijfskritische gegevens in het gehele NIST Cybersecurity Framework uitgebreid beschermd.”

VeeamON

Deze nieuwe integraties worden verder uitgelicht tijdens de VeeamON Data Resilience Summit, die virtueel plaatsvindt op 1 oktober in EMEA en Amerika en op 2 oktober in Azië. Michal Goldshtein, Director, Security Architecture and Research bij Palo Alto Networks, licht de nieuwe Veeam-integraties toe en onderbouwt hoe ze klanten helpen voor, tijdens en na ransomware-dreigingen. Deelnemers aan het evenement leren verder hoe organisaties van alle groottes hun data veilig, beschermd en toegankelijk kunnen houden. Registreer je nu gratis via https://www.veeam.com/veeamon-data-resilience-summit.

De nieuwe integratie van Veeam Apps met Cortex XSIAM en Cortex XSOAR zijn opgenomen in Veeam Data Platform Advanced en Premium. De nieuwe Veeam App met Cortex XSOAR is nu beschikbaar om te downloaden in de Cortex Marketplace. Nieuwe Veeam Apps met Cortex XSIAM is binnenkort beschikbaar. Ga voor meer informatie naar https://www.veeam.com.

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024