Wouter Hoeffnagel - 29 september 2024

Xebia stelt Preetpal Singh aan als group MD product & platform engineering

Preetpal Singh is aangesteld als Group Managing Director Product & Platform Engineering bij IT-consultancybedrijf Xebia. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de transformatie van het service line-model, het partnernetwerk en de ontwikkeling van branchespecifieke oplossingen. Een belangrijk onderdeel van zijn taken is het ontwikkelen van een strategie om AI te integreren in Xebia's portfolio.

Xebia stelt Preetpal Singh aan als group MD product & platform engineering image

Voorafgaand aan zijn aanstelling bij Xebia bekleedde Singh verschillende leidinggevende posities bij Persistent Systems, waaronder die van Senior Vice President voor Intelligent Automation. Gedurende 21 jaar leidde hij diverse transformatieprojecten die gericht waren op het verhogen van operationele efficiëntie en omzetgroei bij grote bedrijven. Singh heeft een technologische achtergrond als IT-architect en weet hoe hij klanten kan ondersteunen bij het omzetten van technologische uitdagingen, zoals hyperautomatisering en AI, in concurrentievoordelen. Zijn commerciële inzicht zal Xebia helpen bij het vormgeven van de product- en platformstrategie en de integratie van cloud, data, intelligente automatisering, toegepaste AI en GenAI-oplossingen.

Branchespecifieke uitdagingen oplossen

“Preetpal’s leiderschap is een belangrijk element in onze geïntegreerde waardepropositie waarmee we de branchespecifieke uitdagingen van klanten oplossen”, aldus Anand Sahay, CEO van Xebia. “Zijn ervaring in technologie en business helpt Xebia om voorop te lopen op de markt en AI-oplossingen te ontwikkelen die passen bij de behoeften van onze klanten. We zijn overtuigd dat zijn leiderschap en visie resulteren in buitengewone resultaten voor Xebia en partners.”

“Ik kijk uit om dit hoofdstuk te starten op een moment dat Xebia een indrukwekkende groei doormaakt”, aldus Preetpal Singh. “Onze missie is helder: we maken gebruik van onze autoriteit in consulting en softwareontwikkeling voor intelligent automation, “applied - en GenAI”, data en cloud om organisaties aan resultaat te helpen. Bij mij staat met name “quality without compromise” als kernwaarde hoog in het vaandel. Xebia legt de bar voor zichzelf en de industrie hoog. Bovendien is Xebia toonaangevend als het gaat om kennisdeling met de tech community.”

Gartner BW tm 02-11-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024