Witold Kepinski - 28 september 2024

Rubrik en Pure Storage bieden samen cyberweerbaarheid toepassing

Rubrik en Pure Storage, leverancier van geavanceerde dataopslagtechnologieën en -diensten, bundelen hun krachten om primaire opslag, databeveiliging en langdurige opslag te integreren met Rubrik Security Cloud. Deze samenwerking biedt wereldwijde klanten een bewezen referentie-architectuur, waarmee ze hun systemen optimaal draaiende kunnen houden en goed voorbereid zijn op toenemende en toekomstige cyberdreigingen.”

Rubrik en Pure Storage bieden samen cyberweerbaarheid toepassing image

Met de combinatie van Rubrik Security Cloud en het Pure Storage Platform zijn bedrijven in staat cyberweerbaarheid op te bouwen met een verdedigingsstrategie bestaande uit drie lagen:

Snelle herstelmogelijkheden: Het Pure Storage Platform maakt gebruik van onveranderbare snapshots als eerste verdedigingslaag. Dit zorgt voor snel herstel en een Recovery Time Objective (RTO) van bijna nul tijdens cyberaanvallen. Met Auto-on SafeMode governance worden deze snapshots opgeslagen in een beveiligde omgeving. Deze omgeving is alleen toegankelijk voor aangewezen contactpersonen die zijn geverifieerd via Pure Storage Support. Dit zorgt voor verbeterde prestaties, duurzaamheid en schaalbaarheid voor direct herstel.

Datasecurity: Als een cruciale tweede laag voor data die zijn opgeslagen op de Pure Storage FlashArray, biedt de Rubrik Security Cloud een cyberweerbaarheidsplatform met compliant onveranderlijke en on-site back-up via de Rubrik Secure Vault. Het platform biedt daarnaast functies voor het detecteren van afwijkingen (Anomaly Detection), bedreigingsbewaking (Threat Monitoring), bedreigingsopsporing (Threat Hunting), bewaking van gevoelige data (Sensitive Data Monitoring), gebruikersinzichten (User Intelligence) en gecoördineerd herstel (Orchestrated Recovery). Deze mogelijkheden versnellen het herstelproces en verminderen de downtime.

Archiveringslocatie: Het Pure Storage Platform biedt de laatste laag van weerbaarheid. Het platform levert schaalbare, onveranderlijke en kostenefficiënte opslag die is ontworpen voor snel herstel, zelfs bij data die voor langere tijd is opgeslagen. Zowel de prestatiegerichte FlashBlade//S als de kostenefficiënte FlashBlade//E kunnen dienen als archiveringslocatie, waardoor klanten de flexibiliteit hebben om te kiezen op basis van hun specifieke behoeften.De verwachting is dat tegen 2025 de wereld dagelijks 463 exabytes aan data genereert, waardoor efficiënt datamanagement en -security een topprioriteit worden onder bedrijven. Het Rubrik Zero Labs rapport toont aan dat 66 procent van de IT- en securityleiders gelooft dat de groei van data sneller gaat dan hun vermogen om deze te beveiligen en risico's te beperken.

Architectuur

Bipul Sinha, CEO, voorzitter en medeoprichter van Rubrik zegt: “Nu steeds meer organisaties inzien dat cyberweerbaarheid de belangrijkste cybersecuritystrategie is, slaan Pure Storage en Rubrik de handen ineen om de meest complete hypercloud oplossing voor cyberweerbaarheid. Tijdens gesprekken met Charlie over cyberweerbaarheid werd duidelijk dat wij een unieke kans hebben om klanten te helpen met datasecurity en bedrijfscontinuïteit.”

Charles Giancarlo (foto), voorzitter en CEO van Pure Storage voegt toe: “Gezien de toenemende en steeds geavanceerdere cyberdreigingen hebben bedrijven een gelaagde architectuur nodig om kwaadwillenden voor te blijven en te bestrijden. De combinatie van Pure Storage en Rubrik biedt een oplossing die ontworpen is om verdedigingslinies te versterken, terwijl deze zich blijft ontwikkelen en opschalen. Samen zetten we ons in om bedrijven een sterk, schaalbaar framework te bieden dat cyberweerbaarheid bevordert. Zo blijven deze bedrijven voorop lopen in het complexe cybersecuritylandschap."

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Open Line BW+BN 25-09 tm 03-10-2024