Witold Kepinski - 30 september 2024

Micron behaalt recordomzet dankzij AI-boom

Micron Technology, een wereldwijde speler in geheugen- en opslagoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een recordomzet heeft behaald in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2024. De toenemende vraag naar AI-technologieën heeft hierbij een cruciale rol gespeeld.

Micron behaalt recordomzet dankzij AI-boom image

De omzet steeg met maar liefst 93% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot een bedrag van 7,75 miljard dollar. Deze groei werd vooral gedreven door de sterke vraag naar DRAM-producten voor datacenters en hoogwaardige geheugenchips. Ook de NAND-omzet, met name voor datacenter SSD's, bereikte een nieuw record van meer dan 1 miljard dollar in één kwartaal.

De sterke resultaten van Micron zijn een direct gevolg van de wereldwijde toename van AI-toepassingen. Deze technologieën vereisen enorme hoeveelheden rekenkracht en opslagcapaciteit, waardoor de vraag naar geheugenchips en SSD's sterk is toegenomen. Micron heeft hier goed op ingespeeld door zijn productportfolio aan te passen aan de specifieke behoeften van de AI-markt.

Positieve toekomstverwachtingen

Micron is optimistisch over de toekomst. Het bedrijf verwacht in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 een nieuwe recordomzet te behalen en voorspelt een aanzienlijke verbetering van de winstgevendheid voor het hele jaar.

Sanjay Mehrotra, President en CEO van Micron Technology: "We zijn erg tevreden met onze resultaten. Onze sterke positie in de markt en onze focus op innovatie stellen ons in staat om te profiteren van de groeiende vraag naar geheugenoplossingen."

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-1 | 30-09 tm 07-10