Witold Kepinski - 01 oktober 2024

Vertiv breidt Liebert AFC reeks outdoor chillers uit met vrije koeling en hoge dichtheid

Vertiv, leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, voegt nieuwe modellen met hoge capaciteit toe aan zijn Vertiv Liebert AFC-reeks van chillers met een inverter-schroefcompressor en koelmiddel met een laag global warming potential (GWP). De nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in de EMEA-regio en bieden een koelvermogen tot 2,2 MW in één bezhuizing. Dit zorgt voor een kleinere CO2-voetafdruk. Er hoeven bovendien minder units te worden geïnstalleerd om het vereiste koelvermogen te verkrijgen. Exploitanten van datacenters zijn daarnaast minder tijd en kosten kwijt aan installatie en onderhoud.

Vertiv breidt Liebert AFC reeks outdoor chillers uit met vrije koeling en hoge dichtheid image

De nieuwe modellen uit de Liebert AFC-reeks zijn outdoor chillers met vrije koeling en een hoge dichtheid. Ze bieden het hoogste koelvermogen van alle chillers in één fysieke behuizing. Deze toekomstbestendige chillers maken een hybride aanpak mogelijk voor datacenters die gebruikmaken van toepassingen op basis van vloeistofkoeling voor AI en high performance computing (HPC). Ze voldoen daarnaast aan de huidige eisen van de EU-regelgeving. 

De chillers vormen een kerncomponent van de integrale oplossing van Vertiv om de implementatie en het beheer van datacenters te vereenvuodigen. Door de Liebert AFC-chillers te combineren met koelwateroplossingen kunnen exploitanten van datacenters efficiënt voorzien in de koelbehoeften van colocatie- en cloud-datacenteromgevingen. Denk hierbij aan oplossingen als:

  • Het Vertiv Liebert PCW perimeter luchtbehandelingssysteem.
  • De vloeistofkoelingdistributie-unit Vertiv Liebert XDU.
  • Het Vertiv Liebert CWA thermisch wandsysteem.
  • Het slimme beheersysteem voor koelwateroplossingen Vertiv Liebert iCOM CWM.

Lucht- en vloeistofkoeling

"De vraag naar AI- en HPC-toepassingen neemt toe”, zegt George Hannah, senior global director Chilled Water Systems bij Vertiv. “Steeds meer organisaties hebben daardoor behoefte aan oplossingen die een hoger koelvermogen combineren met een compacte voetafdruk. Onze nieuwe Liebert AFC-chillers met een laag GWP bieden een koelvermogen tot 2,2 MW. Hun fysieke ontwerp zorgt voor een forse vermindering van de tijd, kosten en complexiteit die gepaard gaan met de implementatie van deze units. Deze oplossing onderschrijft ons streven om op verantwoorde wijze om te gaan met het milieu en voldoet aan de actuele eisen van de wet- en regelgeving. Dit sluit aan op onze doelstelling om onze toonaangevende expertise in toepassingen voor lucht- en vloeistofkoeling verder uit te breiden."

De Vertiv Liebert AFC biedt een jaarlijks energieverbruik dat tot twintig procent lager is ten opzichte van oplossingen met vaste schroef. De door een inverter aangestuurde compressor verbruikt minder energie, met name de stroom die tijdens piekperioden nodig is. Hierdoor is er meer stroom beschikbaar voor de IT-apparatuur. De innovatieve regelalgoritmen zorgen voor grip op de temperatuur van de vloeistof die aan de indoor units wordt geleverd, zodat de continuïteit en betrouwbaarheid van de koeling geoptimaliseerd worden. De unit is ontwikkeld voor het gebruik van het milieuvriendelijkere koelmiddel R1234ze HFO. Dit stelt eigenaars van datacenters in staat om te voldoen aan de EU F-gassenverordening 2024/573, waardoor hun klanten hun urgente duurzaamheidsdoelen kunnen realiseren.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024