Witold Kepinski - 02 oktober 2024

NWO biedt budget voor onderzoek naar digitale identiteiten en digitaal vertrouwen

NWO heeft de KIC-call ‘Digitale Identiteiten – een fundament voor vertrouwen in de digitale wereld’ geopend. Deze call heeft als doel om digitaal vertrouwen te verbeteren door middel van digitale identiteiten voor (rechts)personen en objecten.

NWO biedt budget voor onderzoek naar digitale identiteiten en digitaal vertrouwen image

Onderzoekers kunnen interdisciplinaire initiatieven en aanvragen indienen die zij samen met mede-onderzoekers uit andere wetenschapsgebieden, relevante maatschappelijke organisaties en bedrijven hebben opgesteld.

Over de call

Het streven van dit programma is om door de ontwikkeling en standaardisering van digitale identiteiten een breed gedragen digitaal vertrouwen te creëren en hoog te houden. Digitale identiteiten bestaan uit gegevens die op computersystemen zijn opgeslagen over een persoon, organisatie, applicatie of object. Ze worden veelal gebruikt om informatie beter te verifiëren en zijn cruciaal voor het waarborgen van betrouwbaarheid van interacties en transacties in de complexe digitale wereld. 

Het is daarom essentieel dat mensen erop kunnen vertrouwen dat digitale technologieën en diensten integer omgaan met deze digitale identiteiten. Relevante onderzoeksvragen gaan dus niet slechts over uitdagingen op het vlak van technologische ontwikkeling en standaardisatie, maar ook over maatschappelijke uitdagingen wat betreft regelgeving en sociale acceptatie.

Bekijk de call for proposals

Budget

Het subsidieplafond voor deze call for proposals bedraagt in totaal 7 miljoen euro. Voor een aanvraag in deze call for proposals kan minimaal € 600.000 en maximaal € 3.200.000 worden aangevraagd aan NWO-financiering. Per project wordt een private bijdrage gevraagd van minimaal 20% (cash of in kind).

Bijeenkomsten en tijdschema

Wilt u meer weten over deze call? NWO nodigt geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de online informatiebijeenkomst op donderdag 17 oktober, van 13:00 tot 14:00. Tijdens deze bijeenkomst zal meer informatie worden geboden over het indienen van initiatieven en de matchmaking. Ook is er een mogelijkheid om vragen te stellen. Deelname is gratis en aanmelden kan via de onderstaande link.

Daarnaast organiseert NWO een matchmakingsbijeenkomst op 2 december 2024 van 13:00 tot 17:00. Hier kunnen geïnteresseerden elkaar ontmoeten en onderzoeksideeën uitwisselen. Dit om het vinden van onderzoekspartners te vergemakkelijken

ALSO BW tm 16-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024