Witold Kepinski - 02 oktober 2024

Essent app geeft klanten meer inzicht en daarmee grip op hun energieverbruik

Essent introduceert vanaf deze maand een nieuwe functie in de Essent app. De app geeft klanten meer inzicht in hun energieverbruik en helpt hen gericht energie te besparen. Hiermee kunnen klanten in potentie tot 8% besparen op hun energieverbruik. Dit kan uiteindelijk leiden tot een lagere energierekening zo meldt Essent.

Essent app geeft klanten meer inzicht en daarmee grip op hun energieverbruik image

In haar contact met klanten merkt Essent dat klanten moeite hebben om te begrijpen hoe hun energieverbruik in elkaar steekt, waardoor gericht besparen ingewikkeld is. “Essent ziet dat de energiewereld steeds complexer wordt en voelt zich verantwoordelijk om energie voor klanten juist makkelijker te maken. Veel mensen weten inmiddels hoeveel energie ze per maand verbruiken, maar weten niet altijd goed waar ze precies kunnen besparen.”, aldus Henriette Setz, Directeur Operations bij Essent.

De nieuwe functie in de Essent app biedt daarvoor een oplossing. Het energieverbruik van klanten wordt uitgesplitst naar verschillende apparaatgroepen, zoals verwarming, koeling en sluipverbruik. Klanten ontvangen op basis van die inzichten gepersonaliseerde bespaartips. Setz vervolgt: “Door meer inzicht in het energieverbruik kun je door slimme en eenvoudige bespaartips meer grip krijgen op je energieverbruik en uiteindelijk op de energierekening. Zo helpen wij klanten om op een makkelijke manier direct energie te besparen.”

Door bijvoorbeeld te zien hoeveel sluipverbruik er is, kunnen klanten ook gericht stappen zetten om energieverspilling te verminderen. Met het koude weer in aantocht, komt deze nieuwe app-functie op een cruciaal moment. Tijdens de herfst en winter stijgt het energieverbruik doorgaans door het intensievere gebruik van verwarming en verlichting.

Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024