Witold Kepinski - 04 oktober 2024

BT Global Fabric biedt een AI network as a service platform

BT kondigt aan dat het zijn nieuwe, transformatieve network-as-a-service (NaaS) platform Global Fabric, heeft ingeschakeld en de afgelopen twee maanden uitgebreide live tests heeft uitgevoerd. De eerste Global Fabric services zullen begin 2025 live gaan.

BT Global Fabric biedt een AI network as a service platform image


Global Fabric maakt het voor bedrijven eenvoudiger en sneller om werknemers, klanten en apparaten veilig te verbinden met apps en digitale diensten - waaronder AI - die in meerdere clouds worden gehost.

Klanten zullen profiteren van schaalbare, veilige, hoge capaciteit en veerkrachtige connectiviteit, geschikt voor de groeiende en complexe eisen van nieuwe AI-technologieën. Met Global Fabric profiteren gebruikers van een grote mate van flexibiliteit. Met bestaande netwerken kan het weken duren om connectiviteitsdiensten in te stellen of te wijzigen. Met Global Fabric gebeurt dit in een handomdraai, zodat bedrijven onvoorspelbare, AI-gedreven pieken in het dataverkeer gemakkelijk en snel kunnen beheren.

BT heeft Global Fabric 'points of presence' (PoP's) geïnstalleerd in meer dan 45 van 's werelds belangrijkste cloud datacenters met het doel om snel 140 locaties te voorzien van Global Fabric PoP’s. Dit biedt klanten de keuze om toegang te krijgen vanuit verschillende locaties tot Global Fabric-services die passen bij hun operationele, markt- en regelgevingsbehoeften.

Klanten die geen netwerkverbindingen hebben naar de datacenters waar de Global Fabric PoP's gehost worden, kunnen nieuwe verbindingen aanvragen bij BT, zodat ook zij klaar zijn voor de lancering van live services begin 2025.

BT is ook bezig met het uitrollen van een demo van het digitale beheerportaal van Global Fabric. In november kunnen IT-teams van klanten hiermee leren hoe ze hun multi-cloud netwerkconfiguraties kunnen instellen en optimaliseren, en kunnen experimenteren met API's (Application Programmable Interfaces). API's zullen klanten helpen om de connectiviteit van Global Fabric te integreren in andere digitale bedrijfsplatforms en apps om innovatie en groei te stimuleren.

“BT’s Global Fabric zal klanten helpen meteen aan de slag te gaan met de cloud” vertelt Colin Bannon, chief technology officer, BT Business. “Het geeft hen de keuze uit 's werelds beste cloudlocaties om connecties te maken met hun klanten, partners en leveranciers, waardoor het niet alleen vandaag, maar ook morgen makkelijker is om zaken met hen te doen. Met het bereiken van onze laatste Global Fabric mijlpalen zijn we weer een stap dichter bij een nieuw tijdperk van AI-ready, digitale interconnectiviteit.”

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Copaco BW 23-09 tm 06-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024