DataCore Software biedt uitkomst voor bedrijven die zich aan NIS2 moeten houden
Nu cybercriminaliteit toeneemt, voert de Europese Unie de NIS 2-richtlijn in die strengere beveiligingsmaatregelen voorschrijft om kritieke infrastructuur en diensten te beschermen. In reactie hierop introduceert DataCore Software, onafhankelijke leverancier van softwaregedefinieerde opslagoplossingen, een nieuwe cybersecurity-oplossing die bedrijven zal helpen met het verbeteren van hun beveiliging en te voldoen aan de nieuwste regelgeving. Dit werd bekend gemaakt tijdens de DataCore Days in Menton in Frankrijk.
De NIS 2-richtlijn, die vanaf oktober 2024 van kracht is, zal de komende tijd worden geïntegreerd in de lokale wetgeving van de EU-lidstaten. Hierdoor wordt het toepassingsgebied uitgebreid naar meer sectoren en kunnen er zwaardere straffen worden opgelegd bij niet-naleving. De richtlijn bevat strenge eisen op het gebied van cyber-risicobeheer, incidentafhandeling, gegevensbeveiliging en bedrijfscontinuïteit. Deze zijn bindend voor EU-landen en hebben ook gevolgen voor hun wereldwijde partners.
Cyberweerbaarheid versterken
De nieuwe cybersecurity-oplossing van DataCore biedt mogelijkheden voor preventie, detectie en herstel, waarmee organisaties hun verdediging tegen cybercriminelen versterken. Met een sterke nadruk op het opbouwen van cyberweerbaarheid verbetert DataCore redundancy-maatregelen om downtime en gegevensverlies tijdens verstorende gebeurtenissen effectief te minimaliseren. De belangrijkste aspecten van de oplossing zijn:
- Informatiebeveiliging: gegevens beveiligen met versleuteling, immutability en toegangs- en verificatiecontroles. Zorg voor traceerbaarheid voor compliance met behulp van gegevensintegriteitscontroles en auditlogs.
- Bedrijfscontinuïteit en noodherstel: hoge beschikbaarheid met replicatie in meerdere richtingen en vergemakkelijkt herstel vanaf externe locaties tijdens uitval of cyberaanvallen.
De cybersecurity-oplossing van DataCore is gebouwd op het bewezen fundament van de software voor gegevensopslag, die al meer dan twintig jaar zorgt voor ononderbroken bedrijfsvoering en ongeëvenaarde gegevensbescherming voor klanten over de hele wereld.
“De inzet voor cybersecurity is nog nooit zo hoog geweest nu bedrijven zich voorbereiden op een toename van kwetsbaarheden en gerichte aanvallen”, zegt Abhi Dey, Chief Product Officer bij DataCore. “De NIS2-richtlijn gaat niet alleen over naleving, maar ook over het versterken van het vertrouwen in het digitale ecosysteem. Onze nieuwe cybersecurity-oplossing wapent organisaties met de middelen om te anticiperen op geavanceerde cyberdreigingen, deze te bestrijden, ervan te herstellen en tegelijkertijd te voldoen aan de wettelijke normen. We zijn - te midden van alsmaar ontwikkelende cyberdreigingen - vastbesloten om onze klanten te helpen met de veiligheid van hun bedrijf.”
CER-richtlijn
Julien Guillaumou, CTO bij Integra Systems: “Eén van onze klanten werd getroffen door een grote gerichte aanval die de informatiesystemen vernietigde, inclusief de backup-infrastructuur. We hadden de cybersecurity-oplossing van DataCore ingeschakeld om dit soort aanvallen tegen te gaan. Zo waren we in staat om alle gegevens overal te herstellen tot op het niveau van enkele seconden voor de aanval.”
Bovendien kunnen organisaties de cybersecurity-oplossing inzetten om te voldoen aan een breder scala aan wettelijke vereisten, waaronder de aankomende Cyber Security and Resilience Bill in het Verenigd Koninkrijk, de CER-richtlijn (Critical Entities Resilience) van de EU en soortgelijke regelgeving wereldwijd.
Ga voor meer informatie over de oplossing voor cyberbeveiliging van DataCore naar de website.