Martijn Kregting - 05 oktober 2024

Meta's Movie Gen gaat strijd aan met AI-tools die video en audio genereren

Facebook-eigenaar Meta heeft vrijdag in een blogpost aangekondigd dat het een nieuw AI-model heeft gebouwd. Onder de naam Movie Gen kan de toepassing realistisch ogende video- en audioclips maken op basis van wat gebruikers invoeren.

Meta's Movie Gen gaat strijd aan met AI-tools die video en audio genereren image

Meta beweert dat Movie Gen kan concurreren met tools van toonaangevende media- en contentstartups zoals OpenAI en ElevenLabs. Voorbeelden van Movie Gen's creaties die Meta verstrekte, toonden video's van zwemmende en surfende dieren, evenals video's met echte foto's van mensen om ze af te beelden terwijl ze acties uitvoeren zoals schilderen op een canvas.

Movie Gen kan ook achtergrondmuziek en geluidseffecten genereren die zijn gesynchroniseerd met de inhoud van de video's, aldus Meta in zijn blogpost. Verder kunnen mensen kunnen de tool gebruiken om bestaande video's te bewerken.

In één voorbeeldvideo liet Meta de toepassing pompons in de handen van een man stoppen die alleen door de woestijn rent, terwijl het in een andere video een parkeerplaats waar een man skateboardt van een droog oppervlakte transformeerde in met water bedekte ondergrond.

https://ai.meta.com/blog/movie-gen-media-foundation-models-generative-ai-video/

ALSO BW tm 16-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024