Witold Kepinski - 05 oktober 2024

Schneider Electric viert 100 jaar TeSys op de Smart Industry Beurs in Eindhoven

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, viert het 100-jarig bestaan van TeSys. Als uitvinder van de Tesys Contactoren wordt de industrie al een eeuw lang voorzien van innovatieve en vooruitstrevende motorbeveiliging, -bewaking en -regelingen.

Schneider Electric viert 100 jaar TeSys op de Smart Industry Beurs in Eindhoven image

Met de nieuwste TeSys-motorstarters gaan we een nieuw tijdperk in. Met de stijgende energierekeningen en koolstofemissies is het efficiënt en duurzaam beheren van elektromotoren van cruciaal belang voor het succes van fabrikanten en water- en afvalwaterbedrijven over de hele wereld. Bedrijven moeten de balans vinden tussen directe energiebehoeften en klimaatdoelen, en hebben daarbij baat bij digitalisering en voorspellend onderhoud om stilstand en kosten te beperken.

Schneider Electric biedt met TeSys-motorbesturingen een oplossing. Deze systemen bieden geavanceerde bescherming, eenvoudige integratie en real-time monitoring, wat energie-efficiëntie verhoogt en kosten verlaagt. Met een upgrade naar elektronisch beheer zet TeSys in op lagere koolstofemissies, verbeterd energiebeheer en minder stilstand.Zowel de panelenbouwer, systeem integrator, machinebouwer en/of eindgebruiker hebben hier onder andere de volgende voordelen van. Ze kunnen nu:

  • Veel sneller programmeren dankzij voorgedefinieerde functieblokken die de operationele logica vereenvoudigen.
  • Eenvoudig testen met een test-modus, waarbij de motorstarters hun functie niet daadwerkelijk hoeven uit te voeren.
  • Wanneer nodig, gemakkelijker optimaliseren doordat motorstarters van een afstand benaderbaar zijn. Dit maakt reistijden buiten werktijd overbodig.
  • Datastromen eenvoudig inzichtelijk maken via een webgebaseerde interface die is geïntegreerd in de buskoppeling.
  • Sneller installeren op locatie, doordat de nieuwe motorstarters slechts één communicatiekabel gebruiken die direct op de PLC wordt aangesloten.

Kijk hier om meer te weten over onze TeSys-producten: https://www.se.com/nl/nl/work/products/master-ranges/tesys/

image

*Motorstarters in de jaren '30

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024