Witold Kepinski - 08 oktober 2024

Inflection AI en Intel lanceren Enterprise AI-systeem

Inflection AI en Intel hebben een samenwerking aangekondigd om de adoptie en impact van AI voor zowel ondernemingen als ontwikkelaars te versnellen. Inflection AI lanceert Inflection for Enterprise, een branche-primeur, enterprise-grade AI-systeem aangestuurd door Intel Gaudi en Intel Tiber AI Cloud (AI Cloud), om empathische, conversationele, werknemersvriendelijke AI-mogelijkheden te leveren en de controle, aanpassing en schaalbaarheid te bieden die nodig zijn voor complexe, grootschalige implementaties. Dit systeem is momenteel beschikbaar via de AI Cloud en zal in Q1 2025 als branche-primeur AI-apparaat aangestuurd door Gaudi 3 naar klanten worden verzonden.

Inflection AI en Intel lanceren Enterprise AI-systeem image

Het bouwen van een AI-systeem vereist volgens Intel doorgaans een aanzienlijke infrastructuur: uitgebreide modelontwikkeling en -training, en samenwerking tussen engineers, datawetenschappers en applicatieontwikkelaars. Met Inflection for Enterprise, gebouwd op Inflection 3.0, kunnen zakelijke klanten nu een uitgebreide AI-oplossing benutten die hun personeelsbestand voorziet van een virtuele AI-collega die specifiek is getraind in hun unieke bedrijfsgegevens, -beleid en -cultuur. 

De samenwerking met Intel levert de nodige prestaties via de Intel Gaudi 3 AI-accelerator, die een prijs/prestatie biedt voor efficiënte resultaten met een hoge impact. Intels technologie zorgt voor flexibiliteit en schaalbaarheid voor resultaten met een hoge impact. Bovendien stroomlijnt de AI Cloud het bouwen, testen en implementeren van AI-applicaties in een uniforme omgeving, waardoor de time-to-market wordt versneld. Met de waarde en voordelen die deze service biedt, werken Intel en Inflection AI ook samen om Inflection for Enterprise binnen Intel te implementeren, met de verwachting dat Intel een vroege klant van de oplossing zal zijn.

"Elke CEO en CTO met wie we spreken, is gefrustreerd dat bestaande AI-tools op de markt niet echt geschikt zijn voor ondernemingen", aldus Ted Shelton, COO van Inflection AI. "Bedrijfsorganisaties hebben meer nodig dan generieke kant-en-klare AI, maar ze hebben niet de expertise om zelf een model te verfijnen. We zijn er trots op een AI-systeem te bieden dat deze problemen oplost, en met de prestatieverbeteringen die we zien door te draaien op Intel Gaudi, weten we dat het kan worden geschaald om te voldoen aan de behoeften van elke onderneming."

Hoe het werkt 

Inflection AI stemt zijn model af op native voor elke organisatie, versnelt de acceptatie door gebruikers en verbetert de bruikbaarheid van use cases door afstemming op de toon, het doel en de unieke product-, service- en operationele informatie van het bedrijf. Inflection 3.0 biedt zakelijke klanten een snellere time-to-value via werknemersvriendelijke generatieve AI-ervaringen, terwijl het voordelen biedt op het gebied van prijs, prestaties en beveiliging/naleving.

Verwijderen van barrières voor GenAI – Gebouwd op AI Cloud, biedt Inflection for Enterprise applicatiesjablonen die zijn ontworpen om bedrijven hardwaretesten en modelbouw te laten overslaan en kapitaaluitgaven te vermijden om snel te schalen. In Q1 2025 hebben klanten ook de optie om Inflection for Enterprise te kopen op een compleet kant-en-klaar AI-apparaat. Door gebruik te maken van Gaudi 3 kunnen klanten van dit apparaat profiteren van tot 2x verbeterde prijs-prestatieverhouding en 128 GB geheugencapaciteit met hoge bandbreedte, waardoor hun GenAI-prestaties verder worden geoptimaliseerd in vergelijking met huidige concurrerende aanbiedingen.

Geoptimaliseerde prijs/prestatie – Terwijl de Pi-consumentenapplicatie van Inflection AI voorheen op Nvidia GPU's draaide, wordt Inflection 3.0 aangestuurd door Gaudi 3 met instanties on-premises of in de cloud aangestuurd door AI Cloud. Dit verkort niet alleen de implementatietijd, maar ook de totale eigendomskosten.

Fine-Tuned for Enterprises – Door gebruik te maken van de fine-tuning en reinforcement learning van human feedback (RLHF) expertise die Inflection AI's Pi aandreef, zijn Inflection for Enterprise-modellen uniek voor de ethos en manier van werken van elk bedrijf. Gemodelleerd op data en inzichten uit de geschiedenis, het beleid, de inhoud, de toon, de producten en de operationele informatie van een bedrijf, helpt Inflection AI de productiviteit en afstemming binnen een organisatie te bevorderen.

Enhanced Ownership and Security – Inflection for Enterprise stelt ondernemingen in staat om hun intelligentie volledig te bezitten. Fine-tuned modellen zijn alleen van de klant en worden nooit buiten hun organisatie gedeeld. Bovendien kunnen klanten het model hosten en uitvoeren op hun favoriete architectuur, of dit nu on-premises, in de cloud of hybride is.

Wat volgt 

Vooruitkijkend zullen Inflection AI en Intel ontwikkelaars ook in staat stellen om bedrijfsapplicaties te bouwen voor Inflection for Enterprise, gebruikmakend van het mensgerichte Inflection 3.0-systeem, om kritieke softwaretools te genereren. Bedrijfsklanten die geïnteresseerd zijn in Inflection for Enterprise, kunnen terecht op https://inflection.ai/intel voor meer informatie of om zich aan te melden voor een demo.

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024