Witold Kepinski - 09 oktober 2024

Altios Cloud Experts neemt ICT-dienstverlener Consulutions over

Altios Cloud Experts uit Apeldoorn breidt uit en neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam, Consulutions uit Zutphen over. Het bundelen van de krachten gaat de bedrijven helpen om de regionale marktpositie verder te verstevigen, groei van het bedrijf in de regio Apeldoorn verder te versnellen en klanten nog beter te ondersteunen bij de toenemende vraag naar online werkplekbeheer en communicatieoplossingen.

Altios Cloud Experts neemt ICT-dienstverlener Consulutions over image

De online Cloud-oplossingen van Altios Cloud Experts uit Apeldoorn zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De overname van Consulutions maakt deel uit van een groter plan. Naast autonome groei zijn we actief op zoek naar overnamekandidaten in het Midden- en Oosten van Nederland om de marktpositie van Altios Cloud Experts verder te verstevigen en onze excellente dienstverlening uit te breiden”, zegt Jan-Hendrik Straatman, algemeen directeur van Altios Cloud Experts. Door de toevoeging van Consulutions kan Altios Cloud Experts sneller en effectiever groeien, de organisatie in Apeldoorn verder professionaliseren en nog meer non-profit organisaties en MKB-bedrijven beter van dienst zijn met hun online werkplekbeheer, VoIP, clouddiensten en ICT-beheer.

Groei van regionaal opererende IT Managed Service Providers

De IT-branche behoort tot de snelst groeiende branches in Nederland, en is daarnaast een belangrijke facilitator van de digitalisering in andere sectoren. Riverdam heeft daarop ingespeeld en heeft in de afgelopen drie jaar flink geïnvesteerd in de acquisitie van regionaal opererende IT Managed Services Providers. Met de overname van Consulutions versterkt Riverdam het snelgroeiende platform van regionaal opererende IT Managed Services Providers met vijf locaties in Nederland: Emma Solutions ICT in Den Bosch, Office IT in Sneek, Xaris ICT in Wognum, Altios Cloud Experts in Apeldoorn en ILC-Europe in Eindhoven.

De cloud ICT-oplossingen van de IT Managed Services Providers zorgen ervoor dat werknemers van MKB-bedrijven en non-profit organisaties overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver” stelt medeoprichter Manuel Leussink van investeringsmaatschappij Riverdam.

Integratie

Jordie Wagenvoort en Ten Brey, oprichters van Consulutions, spreken hun volle vertrouwen uit in de strategische samenvoeging van de ICT-dienstverleners. “Met de integratie van Consulutions verstevigt Altios Cloud Experts haar positie als een grote speler in de regio. Door de combinatie van onze expertise en ervaring wordt het fundament gelegd voor versnelde groei in Oost-Nederland,” aldus Wagenvoort en Brey.

“Deze regionale krachtenbundeling stelt ons in staat om klanten nog beter te bedienen, terwijl het continuïteit en aantrekkelijke groeikansen biedt voor onze medewerkers. We kijken met enthousiasme uit naar de toekomst en de nieuwe mogelijkheden die deze samenwerking met zich meebrengt.”

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024