Witold Kepinski - 09 oktober 2024

Reliance neemt Microsoft-expert White Baron over

Reliance, onderdeel van Böschen IT Investments, heeft onder begeleiding van Marktlink de Microsoft Cloud-migratiespecialist White Baron uit Amstelveen overgenomen. Middels een actieve buy-and-build-strategie heeft Reliance zich de afgelopen periode ontwikkeld tot een toonaangevend portfoliobedrijf binnen de Nederlandse Managed Service Provider (MSP)-markt. De toevoeging van White Baron is de zesde overname van Reliance in 2 jaar tijd. Het zet daarmee een volgende stap in het versterken van zijn positie in de MSP-markt.

Reliance neemt Microsoft-expert White Baron over image

White Baron, opgericht in 2012 door Daniel van Beek en Tony Dalmeyer, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor bedrijven die op zoek zijn naar slimme, no-nonsense IT-oplossingen. In 2023 versterkte White Baron zijn marktpositie door de overname van Pantheon B.V., een vergelijkbare speler in de markt. Dankzij de nuchtere aanpak en directe manier van communiceren heeft het bedrijf een trouwe klantenkring opgebouwd in het mkb, met inmiddels meer dan 100 opdrachtgevers.

Na de overname blijft oprichter Tony Dalmeyer betrokken bij White Baron, terwijl mede-aandeelhouder Daniel van Beek de onderneming verlaat. Dalmeyer over de keuze om met Reliance in zee te gaan: “Een belangrijke reden om ons aan te sluiten bij Reliance is hun focus op de lange termijnontwikkeling van hun deelnemingen. Het merk White Baron, met zijn persoonlijke aanpak en ons ‘IT zonder onzin’-concept, blijft bestaan en krijgt de kans zich verder te ontwikkelen en te groeien binnen de groep.”

Uitbouwen van expertise

Reliance focust zowel op verticale marktsegmenten, waar het beschikt over diepgaande industrie-expertise, als op horizontale marktgroei. Deze strategie wordt mogelijk gemaakt door de specialistische domeinkennis van het bedrijf, zoals de geïntegreerde beveiligingsoplossingen die het aanbiedt.

Group Director Lourens van der Wiel van Reliance: De toevoeging van White Baron versterkt onze regionale positie en draagt bij aan de verdere uitbouw van onze expertise als Microsoft- en migratiespecialist. Deze overname sluit naadloos aan bij onze strategie om als ‘one-stop-shop’ te fungeren voor onze klanten. Reliance biedt een breed netwerk van meer dan honderd IT-experts, gespecialiseerd in werkplekoplossingen, technologische infrastructuur en 24/7 beveiliging. De bedrijven binnen de Reliance-groep werken samen als een cluster of kunnen individueel worden ingezet.

Sven Konijn, consultant bij overnameadviseur Marktlink, zegt: “De vraag naar Microsoft 365-cloudoplossingen blijft volgens marktanalisten sterk groeien. Inmiddels maakt ruim de helft van de ondernemingen in Nederland gebruik van Microsoft 365, en de behoefte aan implementatie en onderhoud van deze producten blijft toenemen. Met de overname van White Baron verstevigt Reliance zijn positie in deze snel consoliderende markt. Samen met Böschen en Reliance blijven we actief op zoek naar nieuwe MSP- en softwarebedrijven om het portfolio van de family office van Böschen verder uit te breiden.”

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024