Wouter Hoeffnagel - 10 oktober 2024

Cloudflare neemt Kivera over

Cloudflare neemt Kivera over, een platform voor cloudbeveiliging, gegevensbescherming en compliance. Door Kivera te integreren met het Cloudflare One-platform voegt Cloudflare nu preventieve beveiligingscontroles toe aan het cloudimplementatieproces, die beveiligingsproblemen moeten voorkomen voordat ze zich voordoen.

Cloudflare neemt Kivera over  image

Gartner verwacht dat in 2027 99% van de datalekken in cloudomgevingen het gevolg is van verkeerde configuraties door gebruikers en gecompromitteerde accounts. Traditionele beveiligingstools, zoals cloud security posture management (CSPM), waarschuwen pas wanneer er iets misgaat, waardoor teams achteraf moeten ingrijpen. Tegelijkertijd neemt het dataverkeer tussen organisaties en cloudproviders toe, wat het risico op datalekken en compliance-problemen vergroot. Met de overname van Kivera wil Cloudflare hier actief op inspelen.

Cloudflare One is een van de snelst groeiende platforms voor secure access service edge (SASE) en security service edge (SSE). Met de toevoeging van Kivera’s technologie biedt Cloudflare nu preventieve cloudbeveiliging met één klik, waardoor bedrijven beter beschermd zijn tegen menselijke fouten, zoals verkeerde configuraties. Dit helpt organisaties om gevoelige gegevens veilig te houden, schaduw-IT te verminderen en compliance-regels automatisch te handhaven.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Specops Software 22/10 t/m 5/11 BN+BW