Witold Kepinski - 11 oktober 2024

TOYOTA GAZOO start samenwerking met Zscaler

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team Oy (TGR-WRT) gebruikt de Zscaler Zero Trust Exchange om gebruikers, applicaties en data te beschermen tijdens zijn wereldwijde activiteiten. Het bedrijf, gevestigd in Jyväskylä (Finland), ontwikkelt voortdurend technologieën voor innovatie in de auto-industrie.

TOYOTA GAZOO start samenwerking met Zscaler image

TGR-WRT leidt belangrijke programma’s voor het World Rally Championship, Customer Motorsport en Young Driver Development. Omdat de organisatie opereert op extreme en vaak afgelegen locaties, was het een grote uitdaging voor het IT-team om veilige, hoogwaardige toegang tot internet en private applicaties mogelijk te maken. TGR-WRT maakt verbinding met in totaal 100 services, waaronder data-opslag, SaaS-toepassingen en private applicaties, op maat gemaakt voor hun gevoelige engineering- en testgegevens. De organisatie realiseerde zich dat de traditionele beveiligingsinfrastructuur, bestaande uit VPN’s en firewalls, niet flexibel en veilig genoeg was voor het versturen van hun data. Toen TGR-WRT een cloud-first-strategie aannam, ging de organisatie dan ook op zoek naar efficiëntere connectiviteit voor gebruikers op de rallypodia, mét een verbeterde beveiliging dankzij zero trust.

Uiteindelijk raadde partner Mintly Zscaler aan. Na een succesvolle proof-of-concept werkte TGR-WRT nauw samen met Mintly om het Zscaler Zero Trust Exchange-platform te implementeren. Het uitgebreide cloud-native zero trust-beveiligingsplatform zorgt nu voor snelle, veilige verbindingen tussen gebruikers, branches, applicaties en workloads, overal en op elk apparaat. Het functioneert als een schakelbord en verbindt gebruikers rechtstreeks met applicaties en andere bronnen, niet met het netwerk. Hierdoor wordt het aanvalsoppervlak verkleind en het risico op laterale bewegingen geëlimineerd.

“De keuze voor Zscaler is één van de beste beslissingen die we hebben genomen”, aldus Riku Nykänen, Information Security Officer bij TGR-WRT. “De Zscaler Zero Trust Exchange vereenvoudigt onze beveiligingsarchitectuur. Het vormt de kern van de bescherming voor al het netwerkverkeer van onze on-premises en cloudservers, de laptops en mobiele apparaten die onze teams gebruiken bij rally’s, testevenementen, luchthavens en in huizen. Het beveiligingsplatform is eenvoudig te gebruiken en biedt naadloze, ononderbroken connectiviteit. Daarnaast maakt het een écht verschil in onze races, waar elke tiende van een seconde telt.”

Gegevens

Tijdens een rally is het van groot belang om datapakketten zo snel mogelijk van auto’s naar alle relevante personen te krijgen, zodat deze kunnen worden geanalyseerd om de prestaties en betrouwbaarheid van de voertuigen te optimaliseren. Met behulp van Zscaler heeft TGR-WRT een omgeving gebouwd waarin deze uiterst gevoelige gegevens naadloos en veilig verzonden kunnen worden.

TGR-WRT heeft Zscaler for Users met Zscaler Internet Access (ZIA) geïmplementeerd om gebruikers zero trust-toegang tot internet en SaaS-applicaties te verlenen vanaf elke locatie en op elk apparaat. ZIA-brokers beveiligen verbindingen tussen gebruikers en applicaties op basis van identiteit, context en bedrijfsbeleid. Met TLS/SSL-verkeersinspectie en AI-gedreven verdediging beschermt het alle gebruikers in verschillende stadia van de aanvalsketen om compromittering, dataverlies en laterale bewegingen te voorkomen. Bovendien heeft TGR-WRT zijn onbetrouwbare VPN vervangen door Zscaler Private Access (ZPA) voor naadloze en veilige toegang tot private applicaties. Met Zscaler Digital Experience (ZDX) kan het TGR-WRT helpdeskteam problemen detecteren, de oorzaak lokaliseren en snel handelen om problemen te verhelpen en een goede gebruikerservaring te garanderen.

De organisatie vertrouwt verder op de direct-to-cloud-architectuur van Zscaler Zero Trust SD-WAN om verkeer van serviceparken en hoofdkantoren via een branch connector rechtstreeks door te sturen naar het Zscaler Zero Trust Exchange-platform voor veilige toegang tot applicaties en internet. Dit vermindert de complexiteit van de architectuur en voegt een extra laag gegevensbescherming toe door niet langer gebruik te maken van site-to-site VPN’s. In de nabije toekomst wil TGR-WRT de Zscaler Client Connector-app implementeren voor consistente beveiliging en snellere connectiviteit voor gebruikers op rallylocaties die afhankelijk zijn van mobiele telefoons en tablets.

Rally

Het TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team heeft aanzienlijke winst behaald met de Zscaler-oplossing. Van april tot juni van dit jaar hielp het beveiligingsplatform hen om 262,1 miljoen transacties van 13,7 TB aan dataverkeer te verwerken. Een toename van meer dan 1400% in dataverkeer ten opzichte van het jaar ervoor. Gedurende deze periode heeft Zscaler ongeveer 3 miljoen beleidsovertredingen gedetecteerd en bestreden.

“Zscaler heeft ons versteld doen staan”, aldus Jussy Luopajärvi, IT-manager bij TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team. “De productiviteit van gebruikers is enorm verbeterd. De tijd die gebruikers nodig hebben om hun laptop aan te zetten en productief te zijn, is teruggebracht van vijf minuten naar slechts een paar seconden. De stabiliteit en prestaties van het netwerk op afgelegen locaties zijn ook verbeterd en het aantal false positives in verband met URL-filtering is aanzienlijk gedaald. Bovendien zijn de firewallproblemen die we eerder hadden, nu weg.”

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024