Witold Kepinski - 10 oktober 2024

Google Cloud komt met updates voor Gemini Code Assist en Data-Analytics

Google Cloud komt met updates voor Gemini Code Assist en Data-Analytics-producten, zoals BigQuery en Looker. Dankzij deze updates kunnen developers direct met hun data communiceren en snel en nauwkeurig inzichten verkrijgen,

Google Cloud komt met updates voor Gemini Code Assist en Data-Analytics image

Een overzicht van de product updates:

  • Gemini Code Assist Enterprise: Gemini Code Assist, de AI-aangedreven codeerassistent van Google, lanceert een nieuwe enterprise-toepassing. Deze helpt developers om nauwkeuriger en relevanter code te genereren en te transformeren voor hun toepassingen.
  • Conversational data agents met Gemini: Google Cloud ontwikkelt een nieuwe set conversatie-API's, waarmee developers hun eigen data-agents kunnen creëren.
    • Met de nieuwe Gemini in Looker Conversational analytics kunnen bedrijven een vertrouwde Google-zoekervaring gebruiken om hun data te verkennen met behulp van hun eigen taal.
    • Gemini in BigQuery is nu algemeen beschikbaar, zodat teams snel met hun data kunnen communiceren en inzichten kunnen verkrijgen.
  • Verbeteringen aan BigQuery om een uniform dataplatform te bieden:
    • BigQuery's Unified Catalog is nu algemeen beschikbaar en helpt klanten bij het beter beheren van databronnen uit hun data-assortiment, inclusief AI-modellen en BI-assets.
    • BigQuery catalog semantic search is nu beschikbaar in preview, zodat klanten vragen kunnen stellen in hun eigen taal. BigQuery begrijpt de intentie, haalt de meest relevante resultaten op en helpt gebruikers snel te vinden wat ze zoeken.

Ook heeft biotechbedrijf BioCorteX een belangrijke onderzoeksdoorbraak aangekondigd die de effectiviteit van kankerbehandelingen ingrijpend kan veranderen. Dankzij de samenwerking met Google Cloud heeft BioCorteX een cruciale link ontdekt tussen de tumor-micro-omgeving en de werking van Antibody-Drug Conjugates (ADC). Door gebruik te maken van op maat gemaakte platforms binnen Google Cloud's BigQuery, slaat BioCorteX complexe kennisgrafieken op met meer dan 3 miljard knooppunten, wat verborgen interacties tussen medicijnen, ziekten en de menselijke fysiologie onthult.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 28-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-6 | 07-10 tm 14-10