Witold Kepinski - 10 oktober 2024

Lenovo is optimistisch over het AI PC tijdperk

Luca Rossi (foto), President van de Intelligent Device Group (IDG) bij Lenovo, heeft tijdens het Canalys Forum 2024 in Berlijn zijn positieve visie op de opkomst van AI-PC's gedeeld. Rossi beschouwt deze ontwikkeling als de grootste technologische verschuiving sinds de overgang van feature phones naar smartphones.

Lenovo is optimistisch over het AI PC tijdperk image

Lenovo zal meegroeien in de markt voor AI PCs die werknemers gebruiken voor moderne applicaties en toepassingen zoals Microsoft Copilot. Dat maakt ze productiever en ook meer tevreden aldus Rossi. "De PC wordt een 'Personal Twin', mensen kiezen voor AI PC die werken op Windows 11. Dat is een goede business kans voor channel partners van Lenovo."

Een van de redenen voor zijn optimisme is de gevarieerde supply chain van Lenovo. Deze diversiteit stelt het bedrijf in staat om veerkrachtig te zijn en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Daarnaast verwelkomde Lenovo ceo Yuanqing Yang het publiek met een speciale openingsrede en bedankte hij Lenovo partners voor de business. 80 procent van alle Lenovo sales gaat via channel partners onder het motto ‘Smarter Technology for All’.

Gartner BW tm 02-11-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Novutech BN+BW 23-09 tm 14-10-2024