Wouter Hoeffnagel - 10 oktober 2024

Marriott treft schikking in rechtszaak over datalekken

Hotelketen Marriott schikt voor 52 miljoen dollar in een rechtszaak rond een reeks datadiefstallen in de periode 2014-2022. Daarbij zijn gevoelige informatie van klanten gestolen, waaronder financiële gegevens. Daarnaast schikt Marriott in een tweede zaak over de cyberinbraken, en zegt het als onderdeel daarvan toe een uitgebreid securityprogramma te ontwikkelen om herhaling te voorkomen.

Marriott treft schikking in rechtszaak over datalekken image

Met de schikkingen komt een einde aan twee rechtszaken. Enerzijds gaat het om een rechtszaak aangespannen door een coalitie van 49 Amerikaanse staten en het District of Colombia. In deze zaak schikt Marriott voor 52 miljoen dollar, die over de 50 betrokken partijen wordt verdeeld.

Securitymaatregelen verbeteren

De tweede schikking treft de hotelketen in een zaak aangespannen door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Als onderdeel van deze schikking zijn Marriott en diens dochteronderneming Starwood Hotels and Resorts Worldwide onder meer verplicht hun securitymaatregelen te verbeteren en compliance te certificeren voor een periode van twee jaar. Ook moet de hotelketen klanten een makkelijkere manier bieden voor het laten verwijderen van persoonlijke informatie die over hen is verzameld.

Meer informatie is beschikbaar bij The Register.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024