Wouter Hoeffnagel - 11 oktober 2024

Hienfeld en Computest Security sluiten samenwerking

Computest Security en niche verzekeraar Hienfeld zijn een samenwerking aangegaan om organisaties te helpen hun cyberrisico’s te verzekeren. Samen bieden zij een geïntegreerde oplossing waarbij de focus ligt op de preventie en verzekerbaarheid van cyberrisico’s bij organisaties met een omzet van meer dan 50 miljoen euro. De bedrijven worden daarbij ook gedurende de looptijd van de verzekering ondersteund door een Cyberrisk Management Desk. Met deze gedegen aanpak spelen Hienfeld en Computest Security in op de behoefte aan toegankelijke cyberverzekeringen die aansluiten bij de steeds veranderende bedreigingen.

Hienfeld en Computest Security sluiten samenwerking  image

Dankzij de samenwerking met Computest Security kan Hienfeld als gespecialiseerde aanbieder van nicheverzekeringen, zowel cyberverzekeringen als security-advies leveren aan een specifiek segment. Een belangrijke onderscheidende factor is de ondersteuning en expertise die wordt geboden tijdens het aanvraagtraject, dat doorgaans complex en tijdrovend is. Daarnaast kan Computest Security gedurende de looptijd van de polis optioneel support bieden door middel van detectie van cyberrisico’s en respons.

“Voor de acceptatie van cyberverzekeringen is het essentieel om goed te beoordelen of de preventie van risico’s ook goed is ingericht. Je ziet dat veel verzekerden en hun adviseurs het heel lastig vinden om daar een reële inschatting van te maken”, vertelt Jelmer Hartman, Manager Underwriting bij Hienfeld. “Wij zorgen ervoor dat een specialist van Computest Security meekijkt in dit traject zodat direct kan worden geverifieerd of de maatregelen die zijn genomen de juiste bescherming bieden voor de verzekerde. Deze specialist neemt de ondernemer mee in dit proces waarmee er ook meer bewustzijn ontstaat van het belang.”

Cyberweerbaarheid versterken

Op basis van de security-analyse van Computest Security ontstaat een duidelijk beeld van de situatie, wat er eventueel nog ontbreekt en wat beter kan. Er zijn immers vaak nog zwakke punten binnen het bedrijf die niet op het netvlies staan van de ondernemer of de adviseur. Zo wordt direct de cyberweerbaarheid van de organisatie verhoogd.

Naast ondersteuning in de acceptatiefase van de verzekering speelt Computest Security ook een belangrijke rol gedurende de looptijd van de polis. Zo kunnen ondernemers met vragen over cybersecurity en bijvoorbeeld nieuwe bedreigingen terecht bij een Cyberrisk Management Desk bemand door security-specialisten. Verder voert Computest Security als onderdeel van de verzekering jaarlijks een check plaats rond de prolongatie. Dit laatste is essentieel omdat cyberrisico’s relatief snel veranderen. Bovendien worden er door wetgeving zoals NIS2 en de Cyberbeveiligingswet steeds nieuwe eisen aan organisaties gesteld waarmee ook andere risico’s kunnen ontstaan. Deze eisen raken bovendien ook bestuurders die zelf aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Met de samenwerking profiteren niet alleen de bedrijven van een gedegen verzekering en specialistische security-kennis, maar zijn ook de adviseurs waarmee Hienfeld samenwerkt ervan verzekerd dat hun klanten het beste advies krijgen om hun cyberrisico’s omlaag te brengen. “Alle betrokken partijen profiteren van deze samenwerking. Bedrijven verhogen hun cyberweerbaarheid en adviseurs hebben het comfort dat hun relaties beter beschermd zijn tegen cyberdreiging. Zoals altijd gaan wij voor de lange termijn, daarom investeren wij graag in de cyberweerbaarheid van onze relaties. Wij willen de verzekerbaarheid ook in de toekomst waarborgen”, aldus Hartman.

“Als security-partner van Hienfeld kunnen we een structurele en concrete bijdrage leveren aan de verzekerbaarheid van cyberrisico’s”, zegt Dennis de Hoog, CEO van Computest Security. “Als verzekeraar reageer je doorgaans op iets wat al is gebeurd. Door vroegtijdig inzicht in nieuwe security-issues en aandacht voor preventie, kun je gericht de risico’s omlaag brengen “Ook zorgen we er met de Cyberrisk Management Desk voor dat verzekerde bedrijven zich gedurende de hele looptijd van de verzekering gesterkt voelen.”

Roadshow voor verzekeringsadviseurs

De nieuwe propositie kan vanaf december door verzekeringsadviseurs worden afgesloten. Om hen alvast te informeren organiseert Hienfeld de komende tijd drie Cybersessies op verschillende locaties. Hier zijn ook specialisten van Computest Security aanwezig om een update te geven over actuele ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Inschrijven voor de Cybersessies kan hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024