Wouter Hoeffnagel - 11 oktober 2024

ServiceNow en Zoom breiden samenwerking uit

ServiceNow en Zoom breiden hun samenwerking uit om samenwerking binnen bedrijven te verbeteren en de productiviteit te verhogen. De AI-technologieën van beide bedrijven, Now Assist van ServiceNow en Zoom AI Companion, worden geïntegreerd in de eerste helft van 2025. Deze integratie maakt het mogelijk om taken en activiteiten in Zoom en ServiceNow te automatiseren.

ServiceNow en Zoom breiden samenwerking uit image

Bedrijven merken dat er steeds meer vraag is naar AI-tools die werken met hun bestaande systemen en helpen medewerkers productiever te maken. Volgens Gartner wil 92% van de werknemers dat AI helpt met administratieve taken en het samenvatten van informatie. De nieuwe integratie tussen ServiceNow en Zoom kan dit proces vereenvoudigen en versnellen.

Efficiëntere informatie-uitwisseling

De AI-integratie zorgt voor een efficiëntere informatie-uitwisseling. Na een virtuele vergadering kan AI Companion bijvoorbeeld notities samenvatten en taken toewijzen via ServiceNow-workflows, zodat teams direct aan de slag kunnen met de volgende stappen.

“CEO’s maken de shift van AI-fascinatie naar AI-gedreven bedrijfsstrategieën voor exponentiële verbeteringen in de manier waarop zij hun organisatie leiden,” zegt Bill McDermott, chairman en CEO van ServiceNow. “ServiceNow en Zoom delen de doelstelling om teamwork te verbeteren. Onze nieuwe integratie zet een gesprek om in onmiddellijke actie, waardoor tijd en resources worden bespaard. Werknemers kunnen zich hierdoor richten op het werk dat er echt toe doet.”

“Door onze uitgebreide samenwerking met ServiceNow blijven we naadloze interacties leveren op beide platforms met GenAI-functionaliteiten en geïntegreerde user interfaces,” zegt Eric S. Yuan, oprichter en CEO van Zoom. “De integratie van Zoom AI Companion met ServiceNow verhoogt de productiviteit en stelt klanten in staat om zonder problemen over te gaan van meetings naar productiviteit, waardoor de administratielast wordt verminderd en workflows gestroomlijnd.”

In de eerste helft van 2025 beschikbaar

Voor de integratie is de aanschaf van zowel Zoom's AI Companion-add-on als ServiceNow Now Assist nodig. De AI Companion-add-on van Zoom is naar verwachting in de eerste helft van 2025 algemeen beschikbaar.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Telindus Proximus banner 1 22-10 t/m 27-10
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024