Wouter Hoeffnagel - 11 oktober 2024

Pure Storage voorziet van platform van Real-time Enterprise File

Pure Storage breidt zijn platform uit met nieuwe functies, waaronder Real-time Enterprise File. Deze dienst past zich in realtime aan om beter te voldoen aan de snel veranderende eisen van moderne applicaties. Daarnaast introduceert het bedrijf een virtual machine assessment en Universal Credits.

Pure Storage voorziet van platform van Real-time Enterprise File image

In veel organisaties veroorzaken data-intensieve applicaties meer vraag dan traditionele bestandsopslag aankan. Verouderde systemen zijn vaak moeilijk aan te passen en up-to-date te houden, wat uitdagingen oplevert voor moderne workloads zoals AI en analytics. Real-time Enterprise File is ontworpen om deze beperkingen te omzeilen en helpt bedrijven om sneller te reageren op veranderingen in applicaties zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt.

Wendbaarheid en eenvoud

Pure Storage biedt met Real-time Enterprise File wendbaarheid door middel van wereldwijde opslagpools, waarmee organisaties hun opslagbronnen optimaal kunnen benutten zonder complexe planning of toewijzingen per array. Via het Pure Fusion-platform worden bedrijfsbrede operaties geautomatiseerd, zoals het plaatsen van workloads en het balanceren van verschillende opslagarrays. Daarnaast zorgt "zero-move tiering" ervoor dat IT-teams eenvoudig het vereiste prestatieniveau kunnen leveren zonder fysieke gegevensverplaatsingen, waardoor tijdrovende handelingen bij legacy-bestanden overbodig worden.

Het platform biedt ook non-disruptive updates, waardoor upgrades van hardware en software kunnen plaatsvinden zonder dataverlies of stilstand. Pure Storage introduceert daarnaast het FlashBlade//S100-platform, een AI-ready oplossing met ondersteuning voor kostengevoelige workloads. Dit schaalbare platform is geschikt voor diverse zakelijke toepassingen zoals AI, compliance, beeldopslag, IoT en edge-toepassingen, en biedt een prijssysteem dat past bij verschillende marktsegmenten.

Daarnaast introduceert Pure Storage het FlashBlade//S100-platform, dat is ontworpen voor instapgebruik en AI-gerelateerde toepassingen. Dit platform is schaalbaar en ondersteunt verschillende zakelijke toepassingen zoals compliance en het delen van content.

Cloud-achtige operaties

Het Pure Storage-platform maakt het beheer van opslag eenvoudiger door cloud-achtige operaties aan te bieden. Dit betekent dat data eenvoudig wordt toegewezen aan een service level agreement (SLA), waarbij de opslag automatisch kan uitbreiden en zich aanpassen aan de groei van gegevens. Bovendien worden Quality of Service (QoS) en multiprotocolconfiguraties automatisch verzorgd, wat het handmatig beheer van workloads vermindert en tijd bespaart voor IT-teams.

Daarnaast introduceert Pure Storage AI Copilot for File, een op taal gebaseerd model dat IT-professionals helpt bij het oplossen van problemen met bestandssystemen. Dit vereenvoudigt het beheer verder door knelpunten weg te nemen. Pure biedt ook Storage-as-a-Service (STaaS) voor bestanden via Evergreen/One, wat flexibiliteit en schaalbaarheid biedt, ondersteund door een groot aantal gelijktijdige SLA’s in de industrie.

Het nieuwe Universal Credits-programma biedt tot slot financiële flexibiliteit door klanten de mogelijkheid te geven om credits in te zetten voor verschillende diensten, zonder vast te zitten aan specifieke abonnementen.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024