Wouter Hoeffnagel - 11 oktober 2024

Erik Nieuwenburg is Managing Director bij DataRotonde

Erik Nieuwenburg wordt per 1 november 2024 de Managing Director van DataRotonde, een bedrijf dat zich richt op de digitale verbinding tussen applicaties en organisaties en onderdeel is van de Info Support International Group.

Erik Nieuwenburg is Managing Director bij DataRotonde image

Nieuwenburg neemt het leiderschap over van Alex Roelvink. In de afgelopen tien jaar heeft DataRotonde zich ontwikkeld tot een toonaangevend integratieplatform met meer dan 1.800 aangesloten organisaties. Met dit stevige fundament kan DataRotonde onder Nieuwenburgs leiding verder groeien, met een nadruk op het uitbreiden en versterken van gestandaardiseerde digitale diensten, gericht op zowel de private als de publieke sector. Nieuwenburg is bedrijfskundig ingenieur.

In de afgelopen jaren heeft Nieuwenburg verschillende digitale transformaties en innovaties geleid, zowel binnen de vastgoedsector als in aanverwante branches. Hij heeft ruime ervaring in het aansturen van IT-gedreven markt- en organisatieontwikkeling, wat hij de afgelopen vijf jaar deed voor BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Platform BIMLegal en was hij Kwartiermaker Digitalisering voor NEPROM, evenals lid van de Bouw Digitaliseringsraad.

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024