Witold Kepinski - 11 oktober 2024

HPE introduceert ProLiant Compute XD685 met AMD innovaties

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft de HPE ProLiant Compute XD685 aangekondigd voor complexe AI-modeltrainingstaken, aangestuurd door 5e generatie AMD EPYC-processors en AMD Instinct MI325X-accelerators. Het nieuwe HPE-systeem is geoptimaliseerd om snel hoogwaardige, veilige en energiezuinige AI-clusters te implementeren voor gebruik in grootschalige taalmodeltraining, natuurlijke taalverwerking en multimodale training.

HPE introduceert ProLiant Compute XD685 met AMD innovaties image

De race is volgens HPE begonnen om de belofte van AI en het potentieel ervan om de resultaten op het gebied van productiviteit van werknemers, gezondheidszorg, klimaatwetenschappen en nog veel meer drastisch te verbeteren, te ontsluiten. Om dit potentieel te benutten, hebben AI-serviceproviders, overheden en grote modelbouwers flexibele, hoogwaardige oplossingen nodig die snel op de markt kunnen worden gebracht.

Snelheid

De HPE ProLiant Compute XD685 levert snelheid tot oplossing voor grote AI-modeltrainings- en tuningprojecten met behulp van een nieuw door HPE ontworpen modulair chassis. Het modulaire, compacte 5U-chassis verkort de time-to-market voor oplossingen en biedt de flexibiliteit om een ​​breed scala aan GPU's, CPU's, componenten, software en koelmethoden te huisvesten. Bovendien combineert de HPE ProLiant Compute XD685 HPE's decennialange expertise op het gebied van directe vloeistofkoeling, samen met beveiligingsinnovatie met HPE iLO, waardoor een hoogwaardige oplossing ontstaat die is ontworpen om duurzaam en veilig te zijn, aldus HPE.

  • Voer de grootste AI-modellen uit met minder GPU's: Aangedreven door AMD CDNA 3-architectuur bieden AMD Instinct MI325X-accelerators toonaangevende AI-prestaties en efficiëntie voor trainings- en inferentietaken. De MI325X-accelerators beschikken over toonaangevende HBM3E-geheugencapaciteit met 6 TB/s geheugenbandbreedte, optimaliseert prestaties en verlaagt TCO.
  • Verbeter de efficiëntie met optionele directe vloeistofkoeling: met de optie voor directe vloeistofkoeling kunnen organisaties voldoen aan de toenemende energievereisten, duurzaamheidsdoelen behalen en operationele kosten verlagen. Dit alles door gebruik te maken van de tientallen jaren aan expertise en marktleiderschap van HPE op het gebied van de implementatie van 's werelds grootste vloeistofgekoelde IT-omgevingen.
  • Versnel implementatie en operaties: HPE Services biedt het volledige scala aan aanpasbare en flexibele services om grote AI-clusters overal ter wereld te installeren en implementeren met stabiliteit en operationele excellentie. Deskundige services bouwen, integreren, valideren, testen en personaliseren oplossingen in de fabriek, wat snellere implementatie op locatie mogelijk maakt.
  • Bescherm uzelf tegen toenemende beveiligingsbedreigingen : beheer HPE ProLiant Compute XD685-systemen veilig met HPE iLO. Dit levert naadloos beheer en ingebouwde, toonaangevende beveiligingsinnovatie die begint in de toeleveringsketen en is geworteld in de silicium.
  • Optimaliseer rackdichtheid: het door HPE ontworpen 5U-serverchassis gebruikt een compacte 8-nodes-per-rack-opstelling om de rackdichtheid voor 8-weg GPU-systemen te maximaliseren. De HPE ProLiant Compute XD685 ondersteunt acht AMD Instinct MI325X of AMD Instinct MI300X-accelerators, twee van de nieuwste AMD EPYC 9005 Series-processors en luchtkoeling of directe vloeistofkoeling.
  • Vereenvoudig het beheer van grote AI-clusters: HPE Performance Cluster Manager is een volledig geïntegreerde systeembeheersoftware waarmee u complexe systemen snel operationeel krijgt met geautomatiseerde installatie vanaf de basis. Bovendien houdt u clusters gezond en operationeel met gedetailleerde telemetrie, GPU-stresstests en meer.

HPE heeft ook aangekondigd dat HPE ProLiant-servers, met AMD EPYC-processors, 48 ​​wereldrecords hebben behaald, waaronder 30 nieuwe wereldrecords, op de HPE ProLiant Gen11-servers met AMD EPYC 9005 Series-processors. Nieuwe wereldrecords omvatten leiderschapsprestaties en energie-efficiëntie voor enterprise-workloads.

Beschikbaarheid

De HPE ProLiant Compute XD685 kan nu worden besteld via HPE en zal algemeen verkrijgbaar zijn in het eerste kwartaal van 2025.

Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 28-10-2024