Witold Kepinski - 11 oktober 2024

Nieuwe Dell PowerEdge servers voor AI workloads en toepassingen

Dell Technologies breidt zijn generatieve AI (GenAI) oplossingenportfolio uit met Dell AI Factory-toevoegingen die zijn afgestemd op AMD-omgevingen. Deze oplossingen bieden ondernemingen verbeterde AI-mogelijkheden, waaronder grotere schaalbaarheid en flexibiliteit, om concurrerend te blijven in het veranderende technologielandschap.

Nieuwe Dell PowerEdge servers voor AI workloads en toepassingen image

"Door AMD-technologie te integreren in de nieuwste Dell-servers, AI-oplossingen en -services via de Dell AI Factory, bieden we de prestaties en efficiëntie die bedrijven vandaag en in de toekomst nodig hebben", aldus Arthur Lewis, president, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. "Samen met AMD stellen we nieuwe normen op het gebied van AI-prestaties, waardoor bedrijven krachtige en kosteneffectieve oplossingen krijgen die essentieel zijn voor moderne datagestuurde omgevingen."

"Onze nieuwste AMD EPYC-processors en Instinct-accelerators bieden Dell-klanten geavanceerde end-to-end-oplossingen op schaal, die AI-implementaties versnellen en bedrijfskritische IT-infrastructuur aandrijven", aldus Forrest Norrod, executive vice president en general manager, Data Center Solutions Group, AMD. "Onze langdurige samenwerking met Dell blijft geavanceerde oplossingen leveren die helpen de operationele efficiëntie te verbeteren en de time-to-value te verkorten, wat innovatie in zeer competitieve sectoren bevordert."

Nieuwe Dell PowerEdge servers voor AI-workloads

De toevoegingen aan het Dell PowerEdge-portfolio sturen een breed scala aan AI-use cases en traditionele workloads aan en vereenvoudigen serverbeheer en beveiliging. De platforms bieden aanpasbare en efficiënte oplossingen die het beheer vereenvoudigen en high-performance workloads voor moderne ondernemingen ondersteunen:

  • De Dell PowerEdge XE7745 is ontworpen voor enterprise AI-workloads en ondersteunt maximaal acht double-width of 16 single-width PCIe GPU's met AMD 5th Generation EPYC-processors in een 4U luchtgekoelde behuizing. Speciaal gebouwd voor AI-inferencing, model fine-tuning en high performance computing, de interne GPU-slots zijn gekoppeld aan acht extra Gen 5.0 PCIe-slots voor netwerkconnectiviteit, waardoor dichte, flexibele configuraties worden gecreëerd met 2x meer DW PCIe GPU-capaciteit.
  • De PowerEdge R6725 en R7725 servers zijn geoptimaliseerd voor schaalbaarheid met krachtige AMD 5e generatie EPYC processors. Het nieuwe DC-MHS chassis ontwerp maakt verbeterde luchtkoeling en dubbele 500W CPU's mogelijk, waarmee zware thermische uitdagingen voor vermogen en efficiëntie worden overwonnen.  Deze platforms onderhouden rigoureuze data-analyse en AI-workloads, met configuraties die zijn geoptimaliseerd voor schaalbaarheid, en bieden recordbrekende prestaties voor workloads zoals virtualisatie, databases en AI.  De R7725 biedt tot 66% hogere prestaties en tot 33% hogere efficiëntie aan de top van de stack.

Alle drie de platforms kunnen tot 50% meer cores ondersteunen, met tot 37% hogere prestaties per core, wat resulteert in betere prestaties, efficiëntie en een verbeterde TCO. 5 Deze voordelen consolideren tot zeven 5 jaar oude servers tot één server, wat resulteert in tot 65% lager CPU-stroomverbruik.

  • De PowerEdge R6715- en R7715- servers met AMD 5th Gen EPYC-processors bieden hogere prestaties, efficiëntie en tot 37% hogere schijfcapaciteit, wat resulteert in een hogere opslagdichtheid. De single-socket-servers zijn verkrijgbaar in verschillende configuratieopties en ondersteunen het dubbele geheugen met ondersteuning voor 24 DIMM's (2DPC). Ze voldoen aan uiteenlopende werklastvereisten en maximaliseren de prestaties in compacte 1U- en 2U-behuizingen. De R6715 behaalt wereldrecordprestaties voor AI- en virtualisatietaken.

Voor klanten die AI op grote schaal implementeren, blijft Dell Technologies ook alle nieuwste AMD Instinct-accelerators in Dell PowerEdge XE-servers ondersteunen.

IT-teams kunnen Dell PowerEdge-servers op afstand bewaken, beheren en updaten met de bijgewerkte Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC). Met een snellere processor, meer geheugen en een speciale beveiligingscoprocessor vereenvoudigt iDRAC serverbeheer en beveiliging, waardoor IT-teams betrouwbaarder en efficiënter kunnen reageren.

Verbeteringen van Dell AI Factory voor GenAI-implementaties

De Dell AI Factory is ontworpen om uiteenlopende AI-vereisten te ondersteunen met 's werelds breedste portfolio van AI-oplossingen, van desktop tot datacenter tot cloud. Zo kunnen organisaties hun AI-investeringen op de juiste manier afstemmen:

  • Dell Generative AI Solutions met AMD met behulp van de Dell PowerEdge XE9680-server met AMD Instinct MI300X-accelerators om AI-inferencing, retrieval augmented generation (RAG) en maatwerk te leveren. De integratie vereenvoudigt AI-implementatie, verbetert de beveiliging, maakt schaalbare en modulaire architecturen mogelijk en vermindert de time-to-value met maximaal 86%, waardoor organisaties hun AI-investeringen kunnen optimaliseren.
  • De Dell Enterprise Hub op Hugging Face ondersteunt nu de Dell PowerEdge XE9680 met AMD Instinct MI300X-accelerators, en biedt aangepaste containers en scripts voor eenvoudige, veilige implementatie van modellen zoals Llama en Mixtral. Deze gecontaineriseerde modellen zijn uniek geoptimaliseerd om de inferencing-prestaties te verbeteren op basis van het model en de server en om de Hugging Face Text Generation Inference (TGI) back-end te benutten.
  • Dell Professional Services voor Generative AI worden uitgebreid ter ondersteuning van AMD-omgevingen. Nieuwe Dell Implementation Services voor GenAI Platform met AMD bieden een op maat gemaakt operationeel platform, inclusief Kubernetes-configuratie, implementatie van geavanceerde AI-frameworks en klantkennisoverdracht over best practices om ROI te maximaliseren. Van strategieontwikkeling tot gegevensvoorbereiding, platform- en modelimplementatie en oplossingschaling, Dell-professionals helpen klanten bedrijfsresultaten te behalen met AI gedurende de hele levenscyclus.

"Dell Technologies en AMD blijven AI-innovatie stimuleren en bieden uitgebreide oplossingen en services die bedrijven helpen datacenters te moderniseren, de schaalbaarheid te verbeteren en AI te benutten voor betere bedrijfsresultaten", aldus Kuba Stolarski, Research VP, IDC. "De nieuwste updates van de Dell AI Factory zijn de volgende stap in Dell's reis om AI-oplossingen te leveren die de efficiëntie en waarde verhogen."

Beschikbaarheid

  • De Dell PowerEdge XE7745-server is vanaf januari 2025 wereldwijd verkrijgbaar.
  • De Dell PowerEdge R6715-, R7715-, R6725- en R7725-servers zijn vanaf november 2024 wereldwijd verkrijgbaar.
  • Dell Generative AI Solutions met AMD zijn vanaf Q4 2024 wereldwijd verkrijgbaar.
  • Dell Enterprise Hub op Hugging Face-updates zijn nu wereldwijd beschikbaar.
  • De Dell Implementation Services voor het Generative AI-platform zijn nu beschikbaar in geselecteerde landen.
Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-2 | 07-10 tm 14-10