Witold Kepinski - 11 oktober 2024

Commvault en Pure Storage ondersteunen financiële instellingen rond DORA eisen

Commvault, aanbieder van oplossingen voor databescherming en cyberweerbaarheid voor de hybride cloud, introduceert een oplossing voor cyber readiness. Deze oplossing is in samenwerking met Pure Storage ontwikkeld en helpt organisaties bij het voldoen aan nieuwe en strenge wet- en regelgeving.

Commvault en Pure Storage ondersteunen financiële instellingen rond DORA eisen image

Een voorbeeld is hiervan is de Digital Operational Resilience Act (DORA) van de Europese Unie, die in januari 2025 van kracht zal gaan. Deze wet introduceert een uitgebreid kader dat ervoor moet zorgen dat financiële instellingen, inclusief wereldwijd opererende banken, niet alleen zijn voorbereid op onvoorziene gebeurtenissen, maar ook in staat om daar snel en effectief van te herstellen.

DORA verplicht financiële instellingen om verslag uit te brengen over hun praktijken voor cyberweerbaarheid binnen diverse gebieden, waaronder risicobeheer en het testen van de operationele weerbaarheid. Door de oplossingen van Commvault voor databescherming en cyberweerbaarheid te combineren met het innovatieve Pure Storage Platform kunnen organisaties alle aspecten van de regelgeving aanpakken. De geïntegreerde oplossing ondersteunt naleving en houdt de data van klanten veilig voor hackers en het groeiende aantal ransomware-aanvallen.

Ondersteuning

Op het gebied van risicobeheer identificeert DORA diverse subcategorieën waar financiële instellingen zich op moeten richten om de klantengegevens te beveiligen. Dit zijn bescherming en preventie, detectie, incidentrespons en herstel. De gezamenlijke oplossing van Commvault en Pure Storage biedt daar op de volgende manieren ondersteuning voor:

  • Bescherming – De oplossing van Commvault en Pure Storage is gebaseerd op zero trust-principes en houdt bedrijfskritische back-ups veilig met behulp van geavanceerde authenticatie, encryptie van data in storage-omgevingen en compliance-gerelateerde vergrendelmechanismen. De oplossing zorgt daarnaast op verschillende niveaus voor de immutability (onwijzigbaarheid) van hardware en software, waaronder Pure SafeMode Snapshots en S3 Object Locking binnen het Pure Storage Platform. Dit zorgt voor verbeterde herstelbaarheid en extra bescherming tegen cyberbedreigingen.
  • Detectie – Commvault biedt organisaties een eenvoudige manier om risico’s, cyberdreigingen en afwijkende activiteiten te detecteren en verhelpen. Met proactieve risicoscans, detectie van onregelmatigheden met behulp van AI en cyber deception-technologie die apparatuur inzet als lokaas voor cybercriminelen biedt Commvault een vroegtijdig waarschuwingssysteem waarmee organisaties de incidentrespons effectief kunnen coördineren en gegevens sneller kunnen herstellen vanuit schone back-ups.
  • Incidentrespons en herstel – Voor bedrijfskritische systemen, zoals betalingssysteem, is het gebruik van snapshots in storage-omgevingen een van de meest effectieve manieren om te voldoen aan de strenge regelgevingseisen. Commvault biedt integratie met de technologie van Pure Storage om te zorgen voor snel herstel van bedrijfskritische systemen. Dit gebeurt op basis van Pure Storage Platform-snapshots die gebruikmaken van de Pure SafeMode.

Commvault biedt daarnaast integratie met diverse toonaangevende cybersecurity- en threat intelligence-oplossingen voor verbeterde herkenning van cyberbedreigingen en snellere en optimaal gecoördineerde processen voor incidentrespons en gegevensherstel.

Weerbaarheid

Om tegemoet te komen aan de eisen van DORA ten aanzien van het testen van de operationele weerbaarheid bieden Commvault en Pure Storage organisaties de mogelijkheid om hun herstelprocessen voortdurend te testen in een veilige geïsoleerde omgeving. Hierdoor kunnen ze hun herstelprocessen en weerbaarheid voor beveiligingsincidenten en storingen naar een hoger niveau brengen. Deze testprocessen kunnen on demand worden uitgevoerd binnen geïsoleerde tenant-omgevingen in de cloud via de oplossing Cleanroom Recovery van Commvault of in geïsoleerde herstelomgevingen binnen andere oplossingen van Commvault en het Pure Storage Platform. Organisaties kunnen data zo snel, eenvoudig en probleemloos herstellen met de flexibiliteit die nodig is om te voldoen aan de operationele eisen en de eisen ten aanzien van datasoevereniteit.

Het opvoeren van de cyberweerbaarheid zorgt niet alleen voor overeenstemming met DORA, maar ook met andere richtlijnen op het gebied van cybersecurity en privacy, zoals de NIS2-richtlijn van de EU en de e-Mandates van de Reserve Bank of India (RBI) voor periodieke betalingen.

“Commvault en Pure Storage bieden hiermee een wereldwijd schaalbare oplossing voor digitale operationele weerbaarheid”, zegt Alan Atkinson, Chief Partner Officer bij Commvault. “Of organisaties nu proberen te voldoen aan de eisen van DORA of andere regelgeving, ze kunnen bij ons terecht voor een oplossing die voorziet in uitmuntende mogelijkheden voor detectie, forensische IT, rapportage en snel herstelbare snapshots.”

“Organisaties in de financiële sector staat voortdurend onder dreiging van cyberaanvallen die het consumentenvertrouwen kunnen schaden en zelfs complete economieën kunnen ontwrichten. Tegelijkertijd vergen nieuwe cyberrichtlijnen het uiterste van IT- en security-teams”, zegt Patrick Smith, Field CTO, EMEA bij Pure Storage. “Dankzij onze samenwerking met Commvault kunnen we financiële instellingen voorzien van essentiële tools die niet alleen helpen voldoen aan de wet- en regelgeving zoals DORA, maar ook hun cyberweerbaarheid verbeteren. Op die manier blijven hun bedrijfsgegevens veilig, beschermd en, indien nodig herstelbaar.”

Klik hier voor meer informatie over de manier waarop Commvault en Pure Storage organisaties

helpen met het waarborgen van compliance.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024