Wouter Hoeffnagel - 12 oktober 2024

Investering van 5 miljoen euro van Invest-NL voor PhotonVentures Fund I

PhotonVentures Fund I ontvangt een investering van Invest-NL en een groep private investeerders. Invest-NL steekt daarbij 5 miljoen euro in het fonds. Geïntegreerde fotonica wordt beschouwd als een sleuteltechnologie, waar Europa en met name Nederland een leidende rol in spelen. Om deze positie te behouden, zijn aanzienlijke investeringen vanuit zowel de publieke als de private sector noodzakelijk.

Investering van 5 miljoen euro van Invest-NL voor PhotonVentures Fund I image

PhotonVentures Fund I richt zich op investeringen in fotonica-startups in Nederland en Europa, met als doel om deze jonge bedrijven sneller te laten groeien door hun positie in de snel evoluerende fotonicamarkt te versterken en toegang te bieden tot een internationaal netwerk. Het fonds investeerde tot nu toe in 14 bedrijven, waaronder Smart Photonics, Effect Photonics, Phix, PhotonFirst en VitreaLab.

Eerder staken al diverse tech-investeerders, family offices, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), PhotonDelta, Oost NL, TU Twente en TNO, geld in het fonds. Naar verwachting sluit PhotonVentures Fund I eind dit jaar, met een doelomvang van €100 miljoen.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024