Witold Kepinski - 12 oktober 2024

Nieuwe Intel Core Ultra 200S-serie processorfamilie voor AI PC devices

Intel introduceert de nieuwe Intel Core Ultra 200S-serie processorfamilie die AI PC devices mogelijkheden zal schalen naar desktopplatforms en de komst van de eerste desktop AI-PC;s zal inluiden.

Nieuwe Intel Core Ultra 200S-serie processorfamilie voor AI PC devices image

 Onder leiding van de Intel Core Ultra 9-processor 285K omvat de nieuwste generatie enthousiaste desktopprocessors vijf ontgrendelde desktopprocessors die zijn uitgerust met maximaal 8 next-gen Performance-cores (P-cores), de snelste cores die beschikbaar zijn voor desktop-pc's en maximaal 16 next-gen Efficient-cores (E-cores), die samen resulteren in maximaal 14% meer prestaties in multi-threaded workloads dan de vorige generatie . De nieuwe familie zijn de eerste NPU-compatibele desktopprocessors voor enthousiastelingen en worden geleverd met een ingebouwde X GPU met state-of-the-art media-ondersteuning.

"De nieuwe Intel Core Ultra 200S-serie processoren leveren onze doelen om het energieverbruik aanzienlijk te verminderen, terwijl uitstekende gamingprestaties behouden blijven en toonaangevende computing wordt geleverd. Het resultaat is een koelere en stillere gebruikerservaring die wordt verbeterd door nieuwe AI-gaming- en creatiemogelijkheden die mogelijk worden gemaakt door de NPU, en toonaangevende mediaprestaties die gebruikmaken van ons groeiende grafische portfolio", zo meldt Robert Hallock, vice-president en algemeen directeur van AI en technische marketing, bij de Intel Client Computing Group.

Multi-threaded prestaties

ankzij de nieuwste Intel core- en efficiency-innovaties leveren Intel Core Ultra 200S desktopprocessors een mijlpaal in de vermindering van het stroomverbruik met tot 58% lager pakketvermogen in alledaagse toepassingen en tot 165 W lager systeemvermogen tijdens het gamen. De nieuwe processorfamilie combineert verbeterde efficiëntie met verbeterde prestaties en levert ook tot 6% snellere single-threaded en tot 14% snellere multi-threaded prestaties ten opzichte van de vorige generatie, aldus Intel.

Met volledige AI-mogelijkheden die worden aangestuurd door de CPU, GPU en NPU, krijgen enthousiastelingen de intelligente en krachtige prestaties die ze nodig hebben voor het maken van content en gamen, allemaal met een verminderde energievoetafdruk. Door de AI-pc voor het eerst naar enthousiastelingen te brengen, leveren de Intel Core Ultra 200S-serie processors tot 50% snellere prestaties in AI-enabled creator-applicaties ten opzichte van concurrerende vlaggenschipprocessors. De nieuw beschikbare NPU maakt het mogelijk om AI-functies te offloaden. Voorbeelden hiervan zijn het vrijmaken van discrete GPU's om de framerates van games te verhogen, het aanzienlijk verminderen van het stroomverbruik in AI-workloads en het mogelijk maken van toegankelijkheidsgebruiksscenario's zoals gezichts- en gebarentracking in games, terwijl de impact op de prestaties wordt geminimaliseerd.

Hoogtepunten

  • De complete oplossing voor liefhebbers : Intel Core Ultra 200S-serie processoren leveren uitstekende prestaties op het gebied van AI en het maken van content en zorgen voor een meeslepende game-ervaring, met tot wel 28% betere gameprestaties vergeleken met concurrerende vlaggenschip-processoren .
  • Nieuwe Intel® 800-serie chipset: de nieuwe Intel 800-serie chipset van Intel Core Ultra 200S-serie processors breidt de platformcompatibiliteit uit met maximaal 24 PCIe 4.0-lanes, maximaal 8 SATA 3.0-poorten en maximaal 10 USB 3.2-poorten, waardoor liefhebbers kunnen profiteren van de nieuwste connectiviteit, opslag en andere technologieën.
  • Overclocking vernieuwd: Intel Core Ultra 200S-serie processors bieden nieuwe overclockingfunctionaliteit met fijnkorrelige besturingen, met een topturbofrequentie
    in stappen van 16,6 MHz voor P-cores en E-cores. Een nieuwe geheugencontroller ondersteunt snel, nieuw XMP en CUDIMM DDR5-geheugen tot 48 GB per DIMM voor maximaal 192 GB in totaal, en de Intel Extreme Tuning Utility bevat nu verbeteringen voor overclocking met één klik.
  • Toonaangevende connectiviteit : Intel Core Ultra 200S-processors zijn uitgerust met 20 CPU PCIe 5.0-lanes, 4 CPU PCIe 4.0-lanes, ondersteuning voor 2 geïntegreerde Thunderbolt 4-poorten, Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3. Intel Killer Wi-Fi levert supercharged draadloze prestaties en maakt naadloze, meeslepende online gameplay mogelijk via automatische detectie van applicatieprioriteit, bandbreedteanalyse en -beheer en slimme AP-selectie en -schakeling.
  • Beveiliging via meerdere engines: Intel Silicon Security Engine helpt de vertrouwelijkheid van gegevens en de integriteit van de code te behouden, terwijl hoge prestaties voor veeleisende AI-workloads behouden blijven.

Wanneer beschikbaar: Intel Core Ultra 200S-serie processors zijn vanaf 24 oktober 2024 verkrijgbaar in de detailhandel, in winkels en via OEM-partnersystemen.

Gartner BW tm 02-11-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Sophos All Colours BN + BW  10-10-2024 tm 31-10-024