Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2024

Fundaments beschermt tegen ransomware met AI-gebaseerd herstel

Fundaments lanceert Ransomware Recovery met kunstmatige intelligentie (AI). De oplossing zet AI in voor het detecteren van verdachte encryptieafwijkingen, en voorkomt zo schade.

Fundaments beschermt tegen ransomware met AI-gebaseerd herstel image

Ransomware vormt een steeds grotere bedreiging voor organisaties. In 2024 was het zelfs één van de meest prominente cyberdreigingen wereldwijd. Het aantal ransomware-aanvallen is met 17,84% toegenomen ten opzichte van 2023. Daarbij zijn Nederlandse organisaties steeds vaker doelwit; zij waren 12% vaker doelwit van ransomware-aanvallen dan in Q1 2023 met 692 aanvallen per week. Fundaments speelt hierop in met ransomwareherstel met kunstmatige intelligentie (AI).

Ransomware Recovery met AI van Fundaments biedt bescherming tegen ransomware. AI bewaakt data continu en detecteert afwijkingen zoals abnormale versleuteling direct. Met behulp van slimme algoritmes geeft de oplossing binnen enkele seconden een waarschuwing indien een encryptieafwijking wordt gedetecteerd, wat kan wijzen op het begin van een ransomware-aanval. Fundaments kan vervolgens snel ingrijpen om schade te voorkomen en herstelt automatisch naar een veilig moment, waardoor downtime en dataverlies minimaal blijven.

Immutable back-ups

Immutable back-ups zorgen ervoor dat uw data altijd beschermd blijft. Dit betekent dat u niet langer uren of dagen hoeft te wachten om te ontdekken wanneer herstel nodig is, waardoor u de impact van dataverlies en downtime na een aanval aanzienlijk kunt beperken zonder losgeld te betalen. Fundaments biedt met ransomware recovery uitgebreide oplossingen voor disaster recovery en back-up. Met DRaaS worden belangrijke systemen en data snel hersteld om de bedrijfsvoering voort te zetten, zelfs bij grote incidenten. Regelmatige immutable back-ups naar gescheiden locaties in Nederland bieden extra bescherming tegen dataverlies door schade of cyberaanvallen.

In een whitepaper deelt Fundaments meer details over ransomware recovery met AI en het borgen van de bedrijfscontinuïteit bij een ransomware-aanval.

Gartner BW tm 02-11-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024