Wouter Hoeffnagel - 15 oktober 2024

Cognizant en Palo Alto Networks bundelen krachten rond AI-gedreven cybersecuritydiensten

Cognizant en Palo Alto Networks gaan samenwerken om AI-gedreven cybersecurityoplossingen te leveren aan bedrijven in verschillende sectoren. Deze samenwerking combineert Cognizant's jarenlange expertise op het gebied van cybersecurity met de geavanceerde AI-technologie van Palo Alto Networks. Het doel is om de beveiligingsresultaten voor klanten aanzienlijk te verbeteren.

Cognizant en Palo Alto Networks bundelen krachten rond AI-gedreven cybersecuritydiensten image

Dankzij de samenwerking kan Cognizant zijn diensten uitbreiden met Palo Alto Networks' platforms, zoals het Precision AI Network Security Platform, het Code-to-Cloud Platform en het Security Operations Platform. Door deze platforms te bundelen, willen beide bedrijven de complexiteit van cybersecurity verminderen en het beveiligingsniveau verhogen. “AI biedt in bedrijfsbeveiliging de mogelijkheid om menselijke inspanningen te versterken en bedrijven te helpen voorop te blijven in de strijd tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen,” zegt Ravi Kumar S, CEO van Cognizant.

Cognizant introduceert vier nieuwe platformdiensten om cybersecurityrisico’s te verminderen en bedrijven weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen. Deze diensten richten zich op netwerkbeveiliging, cloudbescherming, digitale werkplekbescherming en realtime cyberdreigingsrespons. De samenwerking is onderdeel van Cognizant's bredere strategie om via partners klanten te ondersteunen met geavanceerde cyberoplossingen.

Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
ALSO BN + BW tm 16-10-2024