Wouter Hoeffnagel - 16 oktober 2024

Western Digital maakt nieuwe 11-disk UltraSMR HDD's beschikbaar

Western Digital maakt de 11-disk UltraSMR HDD beschikbaar met capaciteiten tot 32TB. Voor deze HDD’s is gebruik gemaakt van de PMR (ePMR) recording technologie voor hyperscale en enterprise. Ook levert het bedrijf nu ePMR CMR HDD met capaciteiten tot 26TB, gericht op enterprise en channel klanten.

Western Digital maakt nieuwe 11-disk UltraSMR HDD's beschikbaar image

Naarmate AI-systemen geavanceerder worden, verwerken en genereren ze enorme hoeveelheden gegevens die efficiënt moeten worden opgeslagen. Harde schijven spelen een cruciale rol in dit ecosysteem, omdat ze zowel de invoerzijde - waar gegevens worden verzameld, opgenomen en opgeslagen - als de uitvoerzijde - waar AI-inhoud wordt gegenereerd en bewaard - afhandelen.

Met de nieuwe CMR-schijven van 26 TB en UltraSMR-schijven van 32 TB speelt Western Digital hierop in. De schijven zijn onder meer voorzien van ePMR, OptiNAND, ArmorCache en een Triple Stage Actuator (TSA)

32TB Ultrastar DC HC690 SMR HDD

Met de Ultrastar DC HC690 UltraSMR HDD's van Western Digital met capaciteiten tot 32 TB wil Western Digital kosteneffectieve deep content-opslag op schaal bieden. Deze nieuwe HDD's hebben sequentiële prestaties tot 257 MiB/s en gebruiken 5,5 W inactief vermogen.

De Ultrastar DC HC590 26TB CMR HDD heeft een aanhoudende overdrachtsnelheid tot 288 MiB/s en verbruikt slechts 5,6W stroom in inactieve toestand.

Ultrastar Data60, Data102 hybride opslagplatforms

De nieuwe Ultrastar HDD's worden gekwalificeerd en geïntegreerd in de Ultrastar Data60 en Data102 JBOD hybride opslagplatforms. Dit zijn high-density, schaalbare opslagoplossingen die gericht zijn op datacenters, private clouds en big data analytics. De platforms bieden flexibele configuraties voor maximaal 60 of 102 HDD's en kunnen tot 3,26 PB aan ruwe capaciteit leveren.

Technologieën zoals IsoVibe en ArcticFlow zorgen voor minder trillingen en verbeterde koeling, met het oog op prestaties en betrouwbaarheid. De HDD's zijn eind dit jaar verkrijgbaar.

WD Gold SATA HDD's van 26 TB

De nieuwe WD Gold HDD's van 26 TB, gericht op systeemintegrators en wederverkopers, zijn nu beschikbaar. De WD Gold 26TB HDD is bedoeld voor zware, continue lees- en schrijfbelasting in de zakelijke en commerciële systeemomgevingen. De schijven zijn voorzien van een beperkte garantie van vijf jaar die tot 2,5 miljoen uur MTBF4 ondersteunt.

“Onze CMR- en UltraSMR-technologie breekt niet alleen records - het geeft klanten de efficiëntie en TCO-voordelen waar ze om gevraagd hebben, en we zijn nog niet klaar,” zegt Ashley Gorakhpurwalla, EVP en GM, HDD Business Unit, Western Digital. “Door de momenteel hoogste mogelijke ePMR-capaciteiten te leveren, zorgen we ervoor dat onze klanten de opslagefficiëntie, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en ongeëvenaarde waarde hebben die ze nodig hebben om voorop te blijven lopen.”

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024