Witold Kepinski - 16 oktober 2024

IFS Cloud 24R2 moet industriële AI versnellen

IFS, leverancier van enterprise cloud en industriële AI, onthult nieuwe door IFS.ai aangestuurde functies die worden geïntroduceerd in de IFS Cloud 24R2-release, met de focus op het leveren van maximale waarde aan activa- en service-intensieve industrieën en het verbeteren van de gebruikerservaring om de acceptatie van industriële AI op grote schaal te stimuleren.

IFS Cloud 24R2 moet industriële AI versnellen image

Nieuwe functiehoogtepunten zijn onder meer:

​​Home is een nieuwe, dynamische, door AI aangestuurde startpagina voor IFS Cloud die live inzicht biedt in de projectstatus, wat de productiviteit en efficiëntie stimuleert. Afwijkingen worden automatisch gedetecteerd en corrigerende maatregelen worden voorgesteld, wat tijd bespaart en de nauwkeurigheid van projectanalyse verhoogt. Deze unieke en intuïtieve ervaring combineert de nieuwe contextbewuste IFS.ai Copilot-gebruikscases met een groeiend ecosysteem van interactieve widgets die gebruikers helpen om activa sneller, slimmer en veiliger te plannen, beheren, bouwen en onderhouden.

IFS.ai Copilot gaat nu dieper dan ooit en brengt inzichten uit de hele organisatie naar boven. De contextbewuste Copilot heeft vooraf geconfigureerde branchemogelijkheden die nog krachtiger worden wanneer ze worden geïntegreerd met klantgegevensbronnen, en het weet waar gebruikers zich in IFS Cloud bevinden en biedt nauwkeurige inzichten die hiermee verband houden. Serviceleiders en dispatchers kunnen nu bijvoorbeeld de levering van fieldservice en de efficiëntie van toekomstige planning maximaliseren met AI-gestuurde versnelde, nauwkeurige besluitvorming en direct contextueel relevante antwoorden op vragen verkrijgen.

Binnen de Asset Applications-module stuurt de nieuwe IFS.ai Copilot voor FMECA (Failure Modes, Effects, Criticality Analysis) -functie geoptimaliseerde beschikbaarheid van activa aan, terwijl onderhoudskosten worden verlaagd en risico's worden beperkt. Het biedt gedetailleerde analyse van hoe een activa kan falen, de waarschijnlijkheid en gevolgen van het maken of aanpassen van onderhoudsstrategieën. AI ondersteunt FMECA door inzichten te ontsluiten uit ongestructureerde informatie zoals handleidingen en onderhoudsrapporten om de analyse te ondersteunen en te verfijnen.

Copilot

Nieuwe Prompt Libraries in Copilot stellen gebruikers in staat om het voortouw te nemen met AI door contextueel relevante prompts op te slaan, herhaling te elimineren en de productiviteit te verhogen.

IFS.ai kan ongestructureerde gegevens van bijvoorbeeld een nieuwe productieklant-PO halen en automatisch een nieuwe order aanmaken, zodat het productieproces kan worden versneld. De impact van deze nieuwe order op de werkvloer kan vervolgens worden gemodelleerd en geanalyseerd met de nieuwe Manufacturing Scheduling Optimization (MSO) Simulation-mogelijkheid . IFS.ai doet het zware werk, waardoor productiemanagers de capaciteitsplanning kunnen verbeteren en aan de vraag van klanten kunnen voldoen. Ondertussen kunnen activabeheerders de simulatiemogelijkheden gebruiken om essentieel activa-onderhoud nauwkeuriger te voorspellen en te plannen op basis van verschillende scenario's.

Christian Pedersen, Chief Product Officer bij IFS, gaf commentaar: "Alle nieuwe functies en verbeteringen binnen IFS Cloud 24R2 worden geleid door de strategische thema's van IFS. Ze zijn afgestemd om klanten te helpen hun volledige potentieel te ontketenen - zowel in termen van operationele effectiviteit als winstgevendheid - door IFS.ai te benutten om het geheime wapen uit de hele toeleveringsketen en operaties te ontgrendelen en te gebruiken: hun gegevens. IFS loopt voorop en leidt de lading met industriële AI, die de activa- en service-intensieve industrieën die onze wereld aandrijven, een turbo-boost geeft. Niemand anders denkt op deze manier voor deze hardcore industrieën."

Met de lancering van 24R2 zijn er nu meer dan 60 diepgaande industriële AI-mogelijkheden beschikbaar.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024