Wouter Hoeffnagel - 16 oktober 2024

Lotte de Bruijn maakt overstap van NLdigital naar Strict

Algemeen directeur Lotte de Bruijn vertrekt bij branchevereniging NLdigital, waar ze 11 jaar lang actief was. De Bruijn is per 1 januari 2025 CEO van ICT-consultancybureau Strict.

Lotte de Bruijn maakt overstap van NLdigital naar Strict image

De Bruijn maakte zich bij NLdigital hard gemaakt voor een betere samenwerking tussen de overheid en de ICT-sector. Onder haar leiding stimuleerde de branchevereniging vernieuwing en bedrijvigheid. Ook kreeg de vereniging een nieuwe naam en pand.

Onderwijs, arbeidsmarkt, diversiteit en inclusie

Emily Glastra, voorzitter NLdigital: "Lotte is in de afgelopen jaren van onschatbare waarde geweest voor NLdigital, haar leden en de relaties naar het publieke domein. Ze wist als geen ander de belangen van onze leden te verbinden aan maatschappelijke relevante dossiers, zoals onderwijs, arbeidsmarkt, diversiteit en inclusie, en duurzaamheid, cybersecurity en AI. Mede dankzij haar leiderschap staat de vereniging en het team van NLdigital als een huis. Wij zullen Lotte dan ook zeer gaan missen, als mens, als verbinder en als professional. Uiteraard wensen we Lotte enorm veel succes en plezier met deze mooie nieuwe stap in haar loopbaan en zijn we ontzettend blij dat ze in onze sector actief blijft."

De Bruijn: "Een collega zei ooit: ’Lotte is een beetje verliefd op NLdigital’, en dat is nog waar ook. Het is een ongelofelijke eer om 11 jaar onderdeel te zijn geweest van NLdigital en te werken met geweldige, toegewijde collega’s die zich elke dag inzetten voor de leden en een groot hart hebben voor impact van digitalisering op de samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat we, in een andere rol, nog veel zullen samenwerken."

Opvolger nog niet bekend

Wie De Bruijn opvolgt is nog niet bekend. NLdigital meldt binnenkort het sollicitatietraject op te starten om een nieuwe algemeen directeur te benoemen.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Gartner BW tm 02-11-2024
Tanium BN+BW 8/10/2024 - 01/11/2024