Wouter Hoeffnagel - 16 oktober 2024

APM-speler Prescinto in handen van IBM

IBM neemt Prescinto over, een leverancier van software-as-a-service (SaaS) voor asset performance management (APM) gericht op hernieuwbare energie. De technologie van Prescinto gebruikt kunstmatige intelligentie voor geavanceerde monitoring, analyses en automatisering, wat organisaties helpt bij het beheren van schone energie- en opslagactiva. Met de toenemende focus op alternatieve energiebronnen zoals wind- en zonne-energie is effectief beheer van apparatuur zoals turbines en zonnepanelen essentieel.

APM-speler Prescinto in handen van IBM image

De wereldwijde markt voor utilities asset management groeit naar verwachting van 4,3 miljard dollar in 2022 tot 12,4 miljard dollar in 2031. De overname van Prescinto versterkt IBM's Maximo Application Suite (MAS), die zich richt op het beheer van de levenscyclus van activa. Hierdoor kan IBM zijn rol in de energie- en nutssector verder uitbreiden, waar bedrijven zoeken naar oplossingen om hernieuwbare energieopslag en -productie te optimaliseren.

Klanten ondersteunen met duurzaamheid

Door de integratie van Prescinto's technologie kan IBM klanten beter ondersteunen bij duurzaamheidsinitiatieven. Gebruikers hebben de mogelijkheid om de prestaties van zonnepanelen, windturbines en energieopslagactiva in bijna real-time te volgen en acties aan te bevelen om de energieproductie te verbeteren. Een voorbeeld is de monitoring van zonnepanelen, waarbij visuele herkenning helpt om vroegtijdig problemen te identificeren, waardoor organisaties snel kunnen reageren om de efficiëntie te herstellen.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Gartner BW tm 02-11-2024 ALSO BW tm 16-10-2024
Freshworks BN + BW | Static Ad 9-3 | 14-10 tm 21-10