Witold Kepinski - 19 oktober 2024

Google kondigt nieuwe updates voor Android en Pixel aan

Google kondigt de uitrol van Android 15 en nieuwe features voor Pixel-apparaten aan. De updates bevatten onder meer nieuwe beveiligingsfuncties die helpen om je gezondheids-, financiële en persoonlijke data te beschermen tegen diefstal en fraude. Daarnaast introduceert Google de uitbreiding van diverse AI-gestuurde functies, cameraverbeteringen en nieuwe veiligheidsfuncties in de nieuwste Pixel Feature Drop.

Google kondigt nieuwe updates voor Android en Pixel aan image

Android 15 wordt uitgerold naar Pixel-devices:

Nieuwe security features: Als je telefoon voelt dat iemand hem heeft gestolen zal Theft Protection Lock je apparaat automatisch vergrendelen. Met Remote Lock kan je apparaat snel worden vergrendeld vanaf elk apparaat met je telefoonnummer en een eenvoudige beveiligingscontrole. Deze functies zijn nu beschikbaar, ook voor de meeste Android 10+ apparaten.

Private Space werkt als een digitale kluis op je telefoon. De apps in Private Space worden onzichtbaar totdat je de Private Space ontgrendelt. Handig voor privacygevoelige apps, zoals je sociale media, dating- of bankieren-apps.

Multitasking-mogelijkheden: App pairing biedt een snelle manier om multitasken gemakkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld Google Drive en Gmail tegelijkertijd openen, zodat je eenvoudig bestanden kunt verslepen.

Pixel Feature Drop:

Diverse updates voor Pixel telefoons, zoals verbeterde camera features voor onderwaterfotografie en astrofotografie en gedetailleerder meten met de thermometer-app.

Een nieuwe feature maakt het mogelijk om handsfree te praten met Gemini via alle Pixel Buds modellen.

Nieuwe features voor de Pixel Watches, zoals aparte tegels voor je meest gebruikte contacten en de mogelijkheid om te reageren met emojis in Gmail.

Verbeterde connectie tussen je Pixel Tablet en Pixel telefoon voor casten en het beheren van meldingen en eenvoudige toegang tot de bediening van je smart home-apparaten met de Pixel Tablet.

DIC Awards BW tm 28-10-2024 Sophos All Colours BW 10-10-2024 tm 31-10-2024
Gartner BN en BW tm 03-11-2024