Witold Kepinski - 18 oktober 2024

Rubrik introduceert Data Security Posture Management voor Microsoft 365 Copilot

Rubrik introduceert Rubrik Data Security Posture Management (DSPM) voor Microsoft 365 Copilot. Hiermee wil Rubrik organisaties meer inzicht en controle bieden over gevoelige data, het risico op blootstelling verminderen en hen in staat stellen Copilot snel en veilig te implementeren.

Rubrik introduceert Data Security Posture Management voor Microsoft 365 Copilot image

Naarmate organisaties en hun volume aan Microsoft 365-data groeit, is het beschermen van gevoelige data en het beheren van toegang nog belangrijker geworden. De behoefte aan sterke beveiliging en governance wordt alleen maar groter nu meer organisaties gebruikmaken van krachtige AI-tools zoals Microsoft 365 Copilot.

Microsoft 365 Copilot is een AI-assistent die antwoorden genereert die zijn gebaseerd op de bedrijfscontent van een organisatie om relevante en contextuele antwoorden te geven. Om ervoor te zorgen dat Copilot alleen data toont waarvoor gebruikers toestemming hebben, volgt het dezelfde toegangscontroles voor data die al in Microsoft 365 zijn ingesteld. Verkeerde configuraties van deze controles leiden mogelijk tot de blootstelling van gevoelige data aan onbevoegde gebruikers.

Om dit risico te beperken, is Rubrik DSPM voor Microsoft 365 Copilot ontworpen om de benodigde zichtbaarheid en controle van data te bieden om gevoelige data correct te classificeren, labelen en segmenteren - en te voorzien van de juiste toegangsrechten. Hierdoor benutten organisaties de kracht van Copilot en beschermen ze gevoelige data tegen het risico van blootstelling.

Belangrijkste voordelen van Rubrik DSPM voor Microsoft 365 Copilot:

Microsoft 365-omgeving voorbereiden op een veilige Copilot-implementatie

Toegangsmachtigingen met een hoog risico identificeren

Nauwkeurige datalabeling

“Organisaties ervaren grote druk om de beveiliging van hun snelgroeiende data te verbeteren”, zegt Mike Tornicasa, Chief Business Officer bij Rubrik. “Rubrik DSPM voor Microsoft 365 Copilot helpt deze essentiële bedrijfsmiddelen te beschermen. Hierdoor benutten organisaties de kracht van innovatieve tools zoals Copilot, en kunnen ze een sterke security posture behouden en cyberrecovery garanderen - allemaal binnen een uitgebreid cyberweerbaarheidsplatform.”

Vertiv BW 17-10 tm 31-10-2024 Tanium BW 08/10/2024 - 01/11/2024
Axians 09/10/2024 - 22/10/2024